NEMA VIŠE TJELESNOG NA OTVORENOM 260 učenika dobiva dvoranu sa 220 sjedećih mjesta

Jedan od kapitalnih projekata općine Stolac izgradnja sportske dvorane na Crnićima započela je krajem 2017. godine. Osnovna škola Crnići jedna je od rijetkih škola gdje je opravdana izgradnja sportske dvorane, jer ima oko 260 učenika, od prvog do devetog razreda.Tjelesno bilo samo kad nema kiše


Učenici su nastavu tjelesnog godinama održavali na igralištu pored škole i to samo u slučaju lijepog vremena. Svoje zadovoljstvo izrazila je i ravnateljica škole Marija Kulaš.
„Naša je zadaća svoj djeci pružiti iste uvjete školovanja. U Osnovnoj školi Crnići unazad par godina, imamo i više djece u školi. Sigurna sam da će izgradnja dvorane doprinijeti da ljudi ostaju u ovome kraju. Sretna sam što ćemo konačno dobiti dvoranu. Naši učenici je s nestrpljenjem čekaju i vjerujem da će biti jako iskorištena“ – rekla je ravnateljica. Sportska dvorana udaljena je oko 1 m od sjeveroistočnog pročelja škole i to prvenstveno radi ostvarivanja prirodnog  osvjetljenja i ventilacije,dimenzija 32,0 x 18,0 – 27,0 m, te visine 7,60 do 11,0  m. Pristup u dvoranu riješen je kao topla veza sa prostorom prizemlja škole a predviđen je i zaseban ulaz u dvoranu, s obzirom da se ista planira koristiti za šport i rekreaciju. Dvorana će sadržavati i 220 sjedećih mjesta, sanirani čvor, svlačionice, prostoriju za odlaganje sprava. Do sada su izvedene dvije faze radova ukupne vrijednosti 340.000 maraka. Trenutno se izvodi III. faza radova, gdje je ugovor sklopljen na iznos 122.000 maraka.  Da bi se dvorana završila potrebno je izvesti radove IV. faze koja je ujedno i završna a to su: zidarski, bravarski, keramičarski, kamenorezački i podpolagački radovi, instalacije, elektroinstalaterski radovi te grijanje i ventilacija.  Raspisan je natječaj i procedura je u tijeku. Procijenjena financijska vrijednost ove zadnje faze je oko 400.000 maraka. Prema predviđenoj dinamici radova dvorana bi trebala biti dovršena do početka sljedeće školske godine.

 Hrvatska dala milijun kuna


Posebne zasluge za izgradnju dvorane u Crnićima imaju Republika Hrvatska kao i Vlada Hercegovačko–neretvanske županije koja je u ovu svrhu do sada odobrila 320 000 KM a Republika Hrvatska 1 000 000  kuna. Preostali dio iz svog proračuna izdvojila je Općina Stolac.

(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna