Novalić prebrzo vozio pa mu oduzeli vozačku

Novalića je prije nekoliko noći zaustavila patrola Prometne policije PS Zapad u Tuzli. Preciznije, automobil kojim je upravljao Novalić, policijski radar uhvatio je u mjestu Ljubače, doznaje Dnevni Avaz.Zbog prekoračenja dozvoljene brzine, policijska patrola izdala je Novaliću prekršajni nalog, u kojem mu je izrečena kazna od 400 KM, oduzimanje vozačke dozvole na dva mjeseca, a u njegov dosje su, prema odredbama zakona, upisana dva kaznena poena.

Novalić se, kako doznaje sarajevski list, na mjestu događaja složio s izrečenim mjerama i uredno je potpisao prekršajni nalog.

Avazov izvor tvrdi da su sljedećih dana iz krugova bliskih premijeru Novaliću stizale molbe da se prekršajni nalog “skloni u stranu”, ali tim molbama, prema svemu sudeći, nije udovoljeno.

Prema članku 234a, Zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima u BiH, “vozač koji se vozilom na putu kreće brzinom koja je više od 30 kilometara na sat veća od dopuštene brzine”, kaznit će se kaznom u iznosu od 400 KM do 1.000 KM.

Također, za ovaj prekršaj, prema Zakonu, uz novčanu kaznu se izriče “zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dva mjeseca do šest mjeseci i dva kaznena boda”.

Policajac u patroli vozaču koji je napravio prekršaj, prema odredbama Zakona, u prekršajnom nalogu upisuje najnižu predviđenu kaznu./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Birači, prasići, jagnjići

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna