TOMAŠIĆ UZVRATILA PREDSJEDNIKU HSS-a 'Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji'

Nakon što ju je Krešo Beljak napao na Twitteru jer je negodovala zbog odluke austrijske Crkve o zabrani održavanja mise na Bleiburgu, u subotu se oglasila i sama Ruža Tomašić.Predsjednik HSS-a nazvao ju je "ustaškom emigranticom" i poručio joj "Sikter iz naše Hrvatske", na što mu je Tomašić odgovorila:
 
- Jedno se ne mijenja zadnjih 70 godina - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. 'Antifašisti' su HSS zabranili, a emigracija ju je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je - objavila je predsjednica Hrvatske konzervativne stranke na Twitteru.

A da ni samoj Ruži Tomašić nisu strane kontroverzne izjave sličnog tipa svjedoči i njezin istup iz ožujka 2013. godine. Tada je, naime, u Slatini na obljetnici tamošnjeg HDZ-a rekla:

- Ja mislim da je ovo Hrvatska, a svi drugi su gosti u ovoj državi. Ako je ne vole, neka je napuste, ali neka je bar poštivaju.

Tomašić je poslije pokušala objasniti kako je zapravo htjela reći da "su gosti oni koji ne doživljavaju Hrvatsku kao svoju domovinu i toliko je pljuju".

Krešo Beljak u petak je na društvenoj mreži svim ženama čestitao njihov Međunarodni dan nazvavši ih "hrabrima, lijepima, odvažnima, jedinstvenima i snažnima", a onda ga je Vice John Batarelo svojim Facebook statusom toliko isprovocirao da se predsjednik HSS-a s njim odlučio obračunati u novom postu na Twitteru. Evo što je napisao:

- Za katolika Vicu želim: da što prije postane opet samo Vincent John. Da izmoli sto 'Očenaša' na zagrebačkom aerodromu prije nego što zauvijek odleti nazad tamo odakle je došao. Da pokuša svoju zatucanu, primitivnu pripizdinu stvarati u rodnoj Australiji, a ne kod nas.

No, Beljak nije stao samo na tome. Nedugo poslije obrušio se i na Ružu Tomašić, kojoj je zasmetala zabrana mise na Bleiburgu.

- Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade, a porijeklom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske! - napisao je predsjednik HSS-a.


(Izvor: Jutarnji list)

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna