Nermin Rustempašić službeno optužen za smrt majke i kćerke u Novom Travniku

Županijski sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu protiv Nermina Rustempašića kojeg se tereti da je upravljajući vozilom u alkoholiziranom stanju udario i usmrtio majku i kćerku te nanio ozlijede trojici dječaka.

 


Rustempašić je 7. prosinca prošle godine oko 20:30 sati upravljao vozilom sa 2,99 promila alkohola u krvi iako je bio nesposoban za sigurnu vožnju, jer nije mogao prilagođavati brzinu niti održati vozilo na cesti i svjestan da može izazvati opasnost za druge sudionike u prometu. Krećući se brzinom od 77 kilometara na sat, na dionici gdje je maksimalna dozvoljena brzina 50 kilometara na sat, kod Gradske džamije u Novom travniku je sišao s ceste i udario u grupu pješaka koja je bila na trotoaru.

Majka i kćerka Azra i Alma Hajrić su preminule na mjestu nesreće, dvojica dječaka su zadobila teške tjelesne ozljede, među kojima je i Azrin osmogodišnji sin, a jedan dječak je zadobio lakše ozlijede. Rustempašića se tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

Kako se navodi u optužnici, Azra Hajrić zadobila je teške tjelesne ozljede opasne po život među kojima su višestruki prijelomi lobanje, oštećenje mozga, rascjep jetre, nekoliko unutarnjih krvarenja i vanjskih nagnječenja i poderotina od kojih je na mjestu preminula, dok je njena devetogodišnja kćerka zadobila ozlijede u vidu višestrukih prijeloma lobanje i krvarenja u mozgu, odvajanje vratnog kralješka, puknuće zuba i brojne oguljotine na svim dijelovima tijela od kojih je također preminula na mjestu.

Azrin sin također je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život u predjelu glave (lom kosti, nagnječenje i izliv krvi), oguljotine kože i podlivi na licu te nagnječenje oba plućna krila.

Dječak D. A. zadobio je teške tjelesne ozljede u vidu nagnječenja (kombinacija podliva i oguljotina) u predjelu glave, nagnječenje mozga i manji izliv krvi, dok je dječak J. A. zadobio lake ozljede.

Rustempašiću je produžen pritvor za još dva mjeseca i može trajati do 7. svibnja ili nove odluke suda.

Postupajući tužitelj je u optužnici predložio da se optuženom izrekne sigurnosna mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u dužem trajanju.

(Izvor: Klix.ba)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna