Održana izborna skupština HKD Napredak podružnica Banja Luka

U subotu, 16. veljače 2019. godine, održana je u restoranu „Studenac“ u Banjoj Luci izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Banjaluka, kojoj je nazočilo trideset članova podružnice i dopredsjednik prof. dr. Nikola Čiča u ime središnje uprave Društva.

 


Na skupštini je glasovanjem izabrano novo vodstvo podružnice, koje će u slijedećem četverogodištu pokušati obnoviti rad ove drevne podružnice koja je osnovana davne 1906. godine, četiri godine nakon osnutka Društva, u vrijeme kada još sve podružnice nisu bile ni prihvatile zajedničko ime NAPREDAK.


Za predsjednicu je izabrana gđa Ružica Ševarika, koju je prošle godine Središnja uprava imenovala povjerenicom za organizaciju skupštine i obnovu rada podružnice. Novi dopredsjednik je arhitekt ing. Bojan Jakovljević. Tajnica Katoličkog školskog centra u Banjoj Luci gđica Marina Marić izabrana je za tajnicu podružnice, a za rizničarku gđa Sanela Tuckešić, profesorica povijesti u gimnaziji KŠC-a.

Članovima upravnog odbora postali su još poduzetnici g. Štefan Josipović i gđa Nataša Grozdić te pravnica gđa Andrea Dorić, poslanica u parlamentu RS-a. U upravni, pak, odbor podružnice izabrani su profesori banjolučkog KŠC-a gospoda Davor Paponja i Antun Šarac te gđa Tatjana Kralj.


Prenoseći pozdrave predsjednika dr. Franje Topića, novoizabranoj ekipi vodstva podružnice čestitao je dopredsjednik Društva dr. Nikola Čiča, obećavajući podršku središnje uprave svim akcijama koje se dobro osmisle i provedu u djelo. Veliku važnost, rekao je dr. Čiča, trebalo bi dati osnovnoj djelatnosti Društva a to je pomaganje i rad sa studentima i školarcima, ali i svim kulturnim i socijalnim djelatnostima za koje se pokaže potreba i pruže mogućnosti realiziranja.


Novoizabrana predsjednica gđa Ševarika primarnom akcijom angažiranja podružnice smatra uređivanje prostora ureda, koji je već zagovoren, a koji će biti glavna točka komunikacije i pomoći Hrvatima koji žive u Banjoj Luci ili dolaze iz dijaspore ostvariti svoje potrebe. Kao prve njoj drage i vrijedne pothvate željela bi da podružnica obilježi obljetnicu rođenja velikog Banjalučanina fra Ivana Franje Jukića te obljetnicu dolaska trapista u Banju Luku.


Pomoć u vođenju i organizaciji skupštine pružio je, po odluci središnjice, fra Mirko Filipović, predsjednik podružnice HKD Napredak Derventa i član središnje uprave.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna