Huligani na splitskoj rivi napali vaterpoliste Crvene Zvezde, utakmica otkazana

Trojica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuti su u subotu, nešto prije 14 sati, na splitskoj Rivi, dvojica su uspjela pobjeći, dok se jedan spasio skokom u more. Petorica mladića napali trojicu igrača Vaterpolo kluba Crvena ZvezdaNapad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje. Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa."Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje", kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.  

Neslužbeno se doznaje da je napad bio iznenadan. Vaterpolisti Crvene Zvezde su prije napada šetali Rivom i izgleda kako je lokalnim mladićima zasmetalo to što su svi bili odjeveni u majice svog kluba.

Vatrepolisti Crvene zvezde (Srbija) večeras na poljudskom bazenu trebali su danas igrati utakmicu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi si Mornarom BS.

Igor Milojević, direktor VK-a Crvena zvezda za N1 je rekao da je utakmica otkazana te da su njihovi igrači krenuli natrag za Beograd. Milojević je ocijenio da je riječ o maksimalnom poniženju i uvredi.

Prijetili im klanjem

Kako su rekli iz Crvene zvezde na konferenciji za novinare, jedan konobar je primijetio ispod jakne oznaku Crvene zvezde, a ubrzo zatim se pojavila grupa huligana.
Igrači su htjeli promijeniti kafić, ali su napadnuti, dodaju. Radi se o Milošu Maksimoviću, Dušanu Vasiću i Aleksandru Kralju.

Aleksandro Kralj je zadobio nekoliko udaraca, ozljede su vidljive, naročito u predjelu nosa, kažu iz uprave VK Crvena zvezda. On je, dodaju, skočio u more i tako se spasio, ali je ozbiljno ozlijeđen.

Uprava kluba se zahvalila građanima, starijim ljudima, koji su stali u njegovu zaštitu dok je bio u moru. Prema informacijama kojima raspolaže klub, igrači su napadnuti štangama, metalnim predmetima i prijećeno im je klanjem.

Napad na beogradske sportaše osudili su brojni sportaši te političari, među kojima župan Blaženko Boban i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je poručio da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Mladić (29) koji se od razularene rulje spasio skokom u more naknadno je zatražio liječničku pomoć, sat i pol nakon samog incidenta, te mu je utvrđena lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa. Njega su navodno petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu, ali oni nisu zatražili liječničku pomoć u splitskoj bolnici. Splitskim napadačima navodno je zasmetalo što su vaterpolisti na sebi imali majice Crvene zvezde, pa su prvo tražili da ih skinu, a potom ih i napali.

Zbog cijele situacije vaterpolisti Crvene zvezde su tijekom kasnog popodneva krenuli natrag u Beograd i tako nisu igrali utakmicu protiv domaćeg Mornara na Poljudu.

S obzirom da na Rivi gotovo svaki poslovni prostor ima video nadzor, policija vjeruje da će im u otkrivanju počinitelja pomoći nadzorne kamere.

Policija privela jednog sudionika napada?

"Iskreno se nadamo da će počinitelji biti identificirani i odgovarajuće kažnjeni, te da ovaj nemili događaj neće utjecati na dosadašnje odlične odnose svih sudionika lige koja egzistira već 11. sezonu", stoji u priopćenju koje je potpisao povjerenik Regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić, nakon huliganskog napada na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji se dogodio u subotu na splitskoj rivi.

U prioćenju se navodi kako je policija odmah intervenirala i pružila pomoć igraču koji se od napadača spasio skokom u more, dok su dvojica njegovih kolega uspjela pobjeći i samostalno doći do hotela.

"U tijeku je kriminalistička obrada i po informacijama koje smo dobili iz splitske policije, jedna osoba je privedena pod sumnjom da je bila sudionik navedenog napada. Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je odmah obavio izvanrednu telefonsku sjednicu i donio odluku u skladu s člankom 8. st.8 Propozicija natjecanja da se navedena utakmica 13. kola između Mornara Brodospasa i Crvene zvezde odgađa do daljnjega", stoji u priopćenju u kojem je povjerenstvo za natjecanje najoštrije osudilo navedeni izgred kao i svaki drugi oblik nasilja kojem nema mjesta u sportu.

Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban osudio je današnji napad na vaterpoliste beogradske Crvene zvezde, a to je učinio i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

U izjavi za Hinu župan Blaženko Boban je rekao da svaki stanovnik grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu ako se na takve situacije ne zgraža.

"Ne mislim da dobro čini bilo tko koji se ne zgraža nad takvim stvarima. Takva osoba ne može reći da voli svoj grad, županiju ili domovinu", kazao je župan Boban.

Napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi osudio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara koji je kasno popodne na svom facebook profilu napisao da Split nije i neće bit grad koji tolerira nasilje bilo kakve vrste.

"Osuđujem napad na trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su danas htjeli uživati na splitskoj Rivi. Split je otvoren i gostoljubiv grad. To smo dokazali i činit ćemo sve da tako i ostane", istaknuo je u svojoj objavi gradonačelnik Krstulović Opara.

Napad na vaterpoliste u Splitu osudili su popodne brojni utjecajni sportaši i političari.

Dačić će Hrvatskoj uručiti prosvjednu notu

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je da će Hrvatskoj biti uručena prosvjedna nota zbog incidenta.

Dačić je za RTS rekao da je napad posljedica "antisrpske kampanje" koja se vodi u Hrvatskoj.

"Tražit će da počiitelji budu identificirani i kažnjeni, ali nas mnogo više brine atmosfera u Hrvatskoj jer se tako nešto ne bi desilo u Srbiji. Zato je odgovornost na političarima u Hrvatskoj da ne stvaraju atmosferu koja će piti poticaj za ovakve anticivilizacijske postupke", rekao je Dačić.(Izvor: HINA/Agencije)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna