Crnogorac u Čitluku kockao s lažnim eurima, pa ga pokupila SIPA

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u optjecaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.

 

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Radula Popovića, rođenog 1963. godine u Nikšiću, državljanin Crne Gore.

Osumnjičeni se tereti da je dana 06.01. ove godine, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca. 

Osumnjičenog su uhitili policijski djelatnici SIPA, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je iz pritvorskih razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan pravosuđu BiH. 

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna