Šprajc 'oprao' Čovića: 'Mali hrvatski gnom koji Dodiku lašti cipele'

Dodik je sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države, rekao je Šprajc u svojoj redovitoj emisiji 'Direkt' na RTL-u.Na činjenicu da je više političara iz redova Hrvata u BiH nazočilo neustavnom obilježavanju Dana Republike Srpske osvrnuo se jučer Zoran Šprajc u emisiji RTL.hr, a posebno je kritizirao šefa HDZ-a BiH Dragana Čovića, također nazočnog na spornom događaju.


Šprajc je rekao da je sramotno da o Čovićevoj nazočnosti nemaju što reći politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ni član središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved. - Pa da podsjetimo gospodina Kuščevića i Medveda i sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH, s kojom sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za Hrvatski sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim financijskim donacijama iz hrvatskog državnog proračuna i HVO mirovinama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije, nema tu ništa novo - rekao je Šprajc.

Čovića je kritizirao i zbog odnosa s Miloradom Dodikom. - Ali uz hrvatske novce, Čoviću se jednako milo milovati i s Miloradom Dodikom. Dodik je sve ono što bi Čović htio biti - predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s BiH-ustavom. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele - rekao je Šprajc, pa se upitao gdje su u svemu tome bosanskohercegovački Hrvati. - Pa Čoviću neko mora ulaštiti cipele, jer ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega - zaključio je Šprajc, prenosi Večernji.hr.
/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna