Zovko zatražila podatke o financiranju OHR-a u BiH

Hrvatska Zastupnica u Europskom parlamentu, i bivša veleposlanica BiH u Italiji, Željana Zovko, uputila je pitanje Europskoj komisiji u kojem traži odgovore na pitanju o financiranju OHR-a u BiH.


Zovko je u svom pisanom podnesku navela da, prema informacijama na internetskoj stranici Ureda Visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, Ured financiraju države iz Vijeća za provedbu mira (PIC) te da je Za proračunsku godinu 2017/18. OHR-u  dodijeljeno 5,328 milijuna EUR, od čega je 54,37 % iz EU-a, što EU čini najvećim donatorom.

U tom smislu ona je od Europske komisije zatražila odgovore na tri pitanja i to: Iz koje proračunske linije EU financira aktivnosti i prioritete OHR-a?; Podnosi li OHR izvješće Komisiji? Tko prati rashode? i Može li mi Komisija poslati podatke i konkretne brojke o proračunskim sredstvima dodijeljenim OHR-u?

Ova pitanja europalamentarka Zovko postavlja na kraju svojeg mandata - sljedeći izbori za Europski parlament održat će se od 23. do 26. svibnja 2019. godine.

 

/Republikainfo.com/

 

 

Komentari:

No comment.

Pravo

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna