Todorić iz Londona izravno u Remetinec

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić u srijedu navečer je izručen Hrvatskoj, a u zagrebačku zračnu luku, iz Londona gdje je bio u bijegu, sletio je iza 20.50 sati. Na dijelu službenih dolazaka u međunarodnoj Zračnoj luci Franjo Tuđman policija je dočekala Ivicu Todorića i provela u pritvor u Remetinec.Podsjetimo, sud u Londonu srušio mu je žalbu i odlučio da se mora vratiti u Zagreb kako bi istražiteljima odgovorio na pitanja o tome kako je iz Agrokora izvukao 1,4 milijarde kuna.

Todorić je nakon presude u Londonu rekao da je razočaran, ali i da je spreman ići dalje u 'fajt'. "Svjedoci ste toga što se u Hrvatskoj dešava. Ja sam u godinu dana skupio čitav niz informacija i idem se dalje za istinu boriti. Za što bih ja bio osuđen", rekao je Todorić izlazeći sa suda u Londonu.

Reporterka RTL-a Nikolina Radić, koja je bila na letu iz Londona prema Zagrebu kazala je kako je Ivica Todorić sjedio među drugim putnicima te kako je bio dobro raspoložen te je odgovarao na pitanja.

"Rekao je da se dobro osjeća i da je spreman na sve. I drugi putnici, Hrvati, bili su zainteresirani za Todorića. Sjedio je na kraju aviona, Bio je pokriven, kasnije je čitao novine, čak je i večerao. Policajci koji su bili s njim branili su fotografiranje i snimanje. Na ovom je letu nevjerojatno puno ljudi išlo na WC, vjerujem kako bi vidjeli to mjesto na kojem se nalazi Ivica Todorić", kazala je reporterka Nikolina Radić.

Ivica Todorić, kako javlja RTL-a, koja je putovala iz Londona u Zagreb s Ivicom Todorićem, sjedio je na kraju aviona, a čuvala su ga tri policajca.

S njim je u zrakoplovu putovala i njegova supruga Vesna. Kratko je dala izjavu novinarima koji su također na istom letu iz Londona.

Smatrate li da će biti osolobođen?

"Pa nije ništa napravio. Pa to i vi znate. Vi novinari samo šutite ništa ne radite, svi pričaju o tome, nitko neće reći istinu", rekla je Vesna Todorić novinarima.

Ali znamo da je bio jedan od najbogatijih ljudi?

"Ma nemojte me s tim bogatstvom".

Ali sudit će mu se za pronevjeru?

"A gospođo zato će biti suđenje na kojem će se dokazati. Vidjet ćete da nije uzeo jedan euro. Ja vam to tvrdim i kunem vam se mojim unucima"

A kako ste onda živjeli godinu dana?

''Ma gospođo nemojte me uopće pitati kako sam živjela. Tako da sam morala živjeti u Londonu zbog njega."


/Republikainfo.com/Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna