USKOK podigao optužnicu protiv krujumčara migranata iz BiH

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 14. siječnja do 13. travnja 2018., u Tušiloviću, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju.

 

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK), nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvoro hrvatskih državljana M. J. (1961.), D. J. (1987.), M. Z. (1989.), J. A. (1961.) i bosansko-hercegovačkog državljanina D. Đ. (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, u sastavu zločinačkog udruženja. (17. 10. 2018.)

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su se, od 14. siječnja do 13. travnja 2018., u Tušiloviću, povezali u zajedničko djelovanje radi pribavljanja znatne nepripadne imovinske koristi prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te potom u Sloveniju. Nakon što su s osobama u BiH dogovorili cijenu od 150 eura po osobi i njihovo prebacivanje iz BiH u Hrvatsku, pripadnici zločinačkog udruženja su organizirali preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su odlazili u BiH radi preuzimanja dogovorenog iznosa novca.

Na opisani je način iz BiH u Hrvatsku u 23 navrata prebačeno 153 stranih državljana za što su okrivljenici primili ukupno 21.900 eura koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.


/Republikainfo.com/

Komentari:

 

No comment.

Neutralnost

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna