Sjednica VM nije održana zbog nedolaska HDZ-ovih ministara

Zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda, u Sarajevu nije održana za danas zakazana sjednica Vijeća ministara BiH.Izlazeći iz dvorane u kojoj je u 12 sati trebala početi sjednica Vijeća ministara, ministar sigurnosti Dragan Mektić rekao je kratko novinarima da u odsustvu troje hrvatskih ministara nije postojala poslovnička mogućnost za njeno održavanje. Mektić je dodao da je dogovoreno da Služba za informiranje Vijeća ministara objavi priopćenje oko neodržavanja sjednice i da nema drugih izjava za javnost.

Savjetnica za medije predsjedavajućeg Vijeća ministara Amela Mulavdić ranije je rekla agenciji SRNA da je samo ministar financija i trezora u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda najavio da neće prisustvovati sjednici zbog bolesti. U Vijeću ministara, uz Bevandu, Hrvate predstavljaju ministrica obrane Marina Pendeš i ministar pravde Josip Grubeša.

Sjednica Vijeća ministara drugi put zaredom nije održana, jer je prethodni put, 10. listopada, otkazana zbog najave ministara iz reda hrvatskog naroda da neće nazočiti sjednici.

Kako izvješćuje SRNA, sjednica je tada bila otkazana zbog neslaganja oko zahtjeva za dopunu dnevnog reda.

Na dnevnom redu sjednice, između ostaloga, je i prijedlog odluke o izdavanju jamstva BiH po Ugovoru o zajmu za Koridor "V-c" u Republici Srpskoj između Javnog preduzeća "Auto-putevi Republike Srpske" i Europske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu je i točka o stanju na području migracija u BiH u svezi s povećanim prilivom migranata u BiH i informaciju o primopredaji vojarne "Ušivak" u Hadžićima.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna