Karamatić se opet dobro zezao na TV-u: Oduševljen izlaskom Hrvata na izbore, a izašlo ih manje od 50%, a zaprijetio je i Komšiću

Mario Karamatić, predsjednik HSS BiH, komentirajući izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda rekao je da je "politika sarajevske čaršije koja BiH gura u erdoganizaciju, te da su bošnjačke političke elite ubile BiH u koju se kunu". Također je istaknuo da "Komšić nikada neće ući u Ured predsjednika u Mostaru", odnosno, da će to učiniti "kada mu Dragan Čović dozvoli". Rekao je i da se njegova stranka (HSS BiH) nije "baš proslavila" u ŽZH-u, ali da je on dobio više od 7.000 glasova.Gostujući u 'Danu uživo na TV N1, Karamatić je rekao da je ponosan što su "Hrvati prepoznali njegov poziv i izašli na izbore kao na referendum", te da je "ponosan na rezultate stranaka okupljenih oko HNS-a, koji je premašio sva očekivanja".

Izjavio je i to da je pokušaj nametanja Hrvatima njihovog predstavnika u Predsjedništvu BiH - treći put previše.

"Tri puta kada te prevari tu završava svaki razgovor. Prevario nas je dominantan dio bošnjačke politike. Ne može me nitko uvjeriti da su ljudi prepoznali program, razumijem da su podržali Falatara, mlad čovjek, pun energije s ciljem. To znači da je on nudio novu viziju BiH, ne kažem da je bio bolji. Njegova vizija je utopija. Komšić je osam godina sjedio u Predsjedništvu, on je išao na skijanje o trošku poreznih obveznika, nije poketao inicijatve u Parlamentu. Glasovi koje je dobio su glasovi mržnje, to ne može biti ljubav", poručio je Karamatić.

"To su glasovi mržnje prema svemu hrvatskom u BiH", kazao je.

Prema njegovom mišljenju, Bošnjaci, Islamska zajednica i SDA su pokušali riješiti hrvatsko pitanje nametanjem građanske države.

"Te bombe koje bacaju u javnosti, o građanskom, on neće predstavljati nikoga. Kako će on u ured predsjednika u Mostaru preurediti u ovo i ono, on neće ući u taj ured osim ako ne zamoli Čovića da ga primi", poručio je.

Uvjeren je Karamatić da u te prostorije neće ući niti će biti pozvan, što je ponovio više puta tijekom gostovanja u Danu uživo na N1.

"U Sarajevu može raditi što hoće. Nikada neće ući u taj ured. Razgovarat ćemo za pola godine - nije to prijetnja. Ja poručujem gledateljima, Komšić je nebitan, on je marioneta ekstremističke bošnjačke politike. Neće uraditi ništa osim što će imati četiri godine dobru plaću. Neće podići tužbu protiv Hrvatske, neće nikada ništa pokrenuti, jer neće imati potporu u klubu Doma naroda. Ubili su Bosnu i Hercegovinu. Ubili su je oni koji se najviše kunu u nju", izjavio je Karamatić za N1.

On je rekao da je 85 posto Hrvata koji su izašli na izbore glasali za Čovića, koji je 2018. dobio i više glasova nego 2014. kada je izabran u Predsjedništvo BiH.

"Ova Bosna i Hercegovina je gotova. Završila je svoj EU put. Ova politika koja ga je instalirala, ne da ide ka EU nego vodi bih u izolacionizam. Nakon ovog nametanja od strane bošnjačke većine, kolege iz HDZ-a nemaju više iluzija da vrijedi spašavati BiH", poručio je Karamatić.

On je kazao i to da su i glasači HDZ 1990, odnosno Diane Zelenike svoj glas dali Čoviću - to ne bi bilo dovoljno njegovu pobjedu.

"Ja nemam iluzija da mi imamo relevantnog sugovornika sa bošnjačke strane. Možda u HDZ-u postoje te iluzije, ali vjerujem da će proći rok za izmjenu Izbornog zakona", poručio je Karamatić govoreći o formiranju vlasti na razini FBiH i na razini BiH.

"Politika sarajevske čaršije vodi BiH u erdoganizaciju", kazao je Karamatić, te je poručio da su HSS i HDZ podržali proteste protiv izbora Komšića u Predsjedništvo BiH, ali da ne stoje iza njih.


Cjelokupan razgovor možete pogledati

OVDJE


(Izvor: N1)

Komentari:

 

No comment.

Neutralnost

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna