Masakr na fakultetu na Krimu izvršio student

Iako su dužnosnici u prvim izjava izašli s pretpostavkom da se radi o terorističkom napadu, Istražni odbor, vladino tijelo koje istražuje najteže zločine, priopćilo je da se ovaj napad u krimskom lučkom gradu Kerču sada vodi kao masovno ubojstvo, a ne teroristički čin. Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na minutu šutnje u počast žrtvama, većinom tinejdžerske dobi.Eksplozija na politehničkom fakultetu u lučkom gradu Kerču na Krimu teroristički je čin izvršen korištenjem bombe kućne izrade, izjavio je u srijedu prvi zamjenik čelnika Nacionalne garde, prvotno je prenijela ruska novinska agencija TASS. No, iako su agencije prvo navodile da je došlo do terorističkog napada, Russia Today javlja kako ruske vlasti sada napad na Krimu vode kao istragu masovnog ubojstva, a ne terorističkog udara.

Iako su dužnosnici u prvim izjava izašli s pretpostavkom da se radi o terorističkom napadu, Istražni odbor, vladino tijelo koje istražuje najteže zločine, priopćilo je da se ovaj napad u krimskom lučkom gradu Kerču sada vodi kao masovno ubojstvo, a ne teroristički čin.

Ruski istražni odbor je imenovao 18-godišnjeg napadača - radi se o Vladislavu Roslyakovu koji je uhvaćen na nadzornim kamerama kako ulazi na fakultet s puškom pucajući na studente. Time su opovrgnuti prijašnji napadi da su studenti poginuli od eksplozije. Potvrđeno je da svi ubijeni puškom, javlja Time.

Eksplozija je bila na prvom katu, a pucnjava na drugom. Naprava koja je eksplodirala bila je improvizirana i punjena komadićima metala kako bi bila što pogubnija.

Kako prenose ruski mediji o osumnjičenom napadaču Vladislavu Roslyakovu, fakultet je upisao 2015., a  8. rujna je dobio dozvolu za oružje (kalibra 12). Navode i da je nekoliko dana prije napada kupio veću količinu naoružanja. Zasad nije poznat motiv napada. Istražna tijela rade na tome, a tijelo ubojice pronađeno je u knjižnici na drugom katu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je na minutu šutnje u počast žrtvama, većinom tinejdžerske dobi. "Jasno je da se radi o zločinu. Motivi će biti detaljno istraženi", poručio je Putin.

Ravnateljica Kerčskog politehničkog koledža Olga Grebenjikova kazala je za krimske portale da su posvuda tijela djece. Ruski istražni odbor priopćio je da je prvo u kantini koledža eksplodirala neka naprava napunjena metalnim dijelovima i stoga puno ranjenih ima ozljede od šrapnela.

Predsjednik Putin je naredio da se ozlijeđeni prebace u vodeće zdravstvene ustanove u Moskvi i drugim gradovima Rusije u slučaju potrebe. Vojska je poslala na mjesto zločina oko 200 vojnika i desetak vozila i helikoptera kako bi pomogli službama za izvanredne situacije. Ministarstvo za izvanredne situacije poslalo je nekoliko helikoptera i transportni zrakoplov Iljušin 76 s psiholozima i spasiocima.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

 

No comment.

Neutralnost

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna