ŠKRIPARI LJUTI Mamić preuzima NK Široki Brijeg?

Zdravko Mamić mogao bi u 2019. godini preuzeti poznati klub iz susjedstva, a kako javljaju bosanskohercegovački mediji radi se o NK Široki Brijeg."Donedavni Dinamov dužnosnik Zdravko Mamić, polako i na mala vrata ulazi u NK Široki Brijeg s nekim svojim potezima koji su nam već poznati, no sigurna potvrda je cijelo vrijeme do sada bila u nekoj vrsti tajnosti", stoji u uvodu teksta na portalu SirokiBrijeg.info.

Mamić je, podsjetimo, u BiH pobjegao nakon što je u Hrvatskoj osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja otprilike 116 milijuna kuna iz GNK Dinamo i nanošenja štete državnom proračunu u iznosu od 12,2 milijuna kuna neobračunatog poreza.

Isti medij navodi i da će ulazak Mamića u klub sa sobom donijeti i neke promjene što se tiče igračkog kadra, a ističu i kako se navijači Širokog, poznatiji kao 'Škripari', ne slažu s ovom idejom te žestoko kritiziraju čelništvo kluba zbog njegovog uplitanja u strukturu.

"Sada kada je pronašao klub koji ima tradiciju, muški omladinski pogon, ženski nogometni klub, infrastrukturu, ima sve ono što mu je potrebno da može nastaviti raditi kao menadžer i poduzetnik u državi gdje je našao utočište od kaznenog progona, kreće s realizacijom svoga djelovanja od 2019. godine, a do tada priprema teren s dovođenjem novih igrača, dok je trenera već instalirao i koji svoj trenerski posao radi više nego korektno, a što su nam potvrdili i brojni nogometaši koji su zadovoljni njegovim radom i samim profesionalnim pristupom", stajalo je dalje u tekstu na ŠirokiBrijeg.info.

Trener kojeg se spominje u tekstu je Goce Sedloski, bivši igrač Dinama.

Upravo je zbog izvlačenja preko 100 milijuna kuna iz Dinama, Mamić nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, ali je prije izricanja presude pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

Mamić bi službeno trebao postati dio NK Širokog Brijega, odnosno preuzeti ga sljedeće godine, piše ŠirokiBrijeg.info. On je navodno u klub instalirao svog trenera, Gocu Sedloskog, piše Bljesak.info, a pripremaju se i neka igračka pojačanja.

No problem bi mogla biti reakcija navijačke skupine Škripari koja je oštro reagirala prema upravi zbog posljednjih događaja.

"Sramotite nas spuštanjem glave, dopuštajući u proteklom razdoblju da igrate kako netko drugi želi, kako i u kojem trenutku nekom odgovara. Sramotite nas jer ste u zadnje vrijeme dopustili raznoraznim "mešetarima" da se smucaju oko kluba. Sramotite nas sa katastrofalnom transfer politikom za koju nitko ne odgovara. Sramotite nas jer se ne borite za ideale za koje bi trebali. Sramotite nas ne odlaskom na turnir u Vukovar. A bome sramotite nas i sa objavama na vašim službenim Facebook stranicama i slikama koje ne dolikuju NK Širokom Brijeg-u. Široki će uvijek ostati drugačiji od svih, mi hoćemo, pitanje je gdje ste Vi u svemu tome", napisali su Škripari na Facebooku.

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna