Nakon Amera, o BiH i Rusi: Ukinuti Ured visokog predstavnika, a odgovornost za državu prepustiti narodu

"Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH, o čemu je Rusija u više navrata govorila", ističe rusko ministarstvo vanjskih poslova.Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije pozdravilo je u četvrtak rad Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine koje je, kako ističe, izbore organizirala u skladu s demokratskim standardima te izrazilo zadovoljstvo što su izbori održani u mirnoj atmosferi.

"Nadamo se da će novi predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti biti uskoro formirani na svim razinama, u Republici Srpskoj i Federaciji Bosne i Hercegovine i njenizinim županijama, kao i na državnoj razini, u interesu pozitivnog procesa stabilizacije i socijalne i ekonomske stabilnosti u regiji", izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova.

U priopćeno iz tog ministarstva se potvrđuje osnovna namjera Ruske Federacije da pomogne u potpunoj implementaciji Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini iz 1995. godine (Daytonski sporazum), poštivanju nadležnosti dva entiteta uspostavljena tim sporazumom i jednakih prava sva tri konstitutivna naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba.

"Napominjemo da je visok standard organizacije samih izbora još jednom potvrdio potrebu za ukidanjem Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini, o čemu je Rusija u više navrata govorila, i da se odgovornost za državu prepusti narodu u Bosni i Hercegovini", rekla je ona.

Otvoreni smo, dodala je, za uzajamno korisni dijalog s našim partnerima u Bosni i Hercegovini u političkim, investicijskim, ekonomskim i kulturnim aspektima.

"Uvjereni smo da će daljnji razvoj odnosa Rusije s Bosnom i Hercegovinom i njezinim entitetima omogućiti poboljšanje životnog standarda u obje zemlje, kao i unaprijeđenje kulturološke i međueligijske suradnje i unaprijeđenja mira i sigurnosti na Balkanu", zaključila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.


(Izvor: FENA)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna