Svećenik preminuo dan nakon što ga je na pješačkom prijelazu pokosio motorista

Svega dan nakon prometne nezgode na cesti između Biskupskog ordinarijata i katedrale u Mostaru, gdje ga je na pješačkom prijelazu pokosio motorista, preminuo je don Damjan Raguž. Prošao je dvije operacije, no zbog jačine udara života mu nije bilo.


„Svidjelo se Bogu, 11. listopada 2018., 15 minuta poslije ponoći, pozvati u svoj Dom slugu svoga prezbitera Trebinjsko-mrkanske biskupije, umirovljenika u Svećeničkom domu u Mostaru, don Damjana Raguža“, objavili su iz Mostarsko-duvanjske biskupije.


Sprovodna sv. misa predviđena u petak, 12. listopada 2018. u 14.00 sati na groblju Trgovištu u Prenju, a poslije toga ukop pokojnika u obiteljsku grobnicu.

Bio je nesvakidašnji svećenik, a plodovi njegova rada i molitve ogledali su se u tisućama ozdravljenih bolesnika i nevoljnika, koji su ga pohodili u župnoj kući u Rotimlji gdje je proveo zadnjih devet godina. Nikoga nije odbijao, a po njegovim molitvama dešavala su se brojna ozdravljenja. Govorio je da on moli, a Bog ozdravlja. Uvijek je sve pripisivao Nebu.

Točno mjesec nakon što se oprostio od svojih župljana kako bi otišao u mirovinu, doživio je stravičnu prometnu nezgodu Mostaru.

Njegov životopis i životni put možete pročitati OVDJE 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna