U Francuskoj prosvjedi protiv Macrona i njegove vlade

U više od 100 gradova u Francuskoj održani su prosvjedi protiv vladine politike i aktualnog predsjednika Emmanuela Macrona. Prosvjedi su održani u organizaciji najvećeg francuskog sindikata, Generalne konferederacije rada (CGT) i udruženja Solidairesa i Force ouvrieresa.Na prosvjedima i skupovima sudjelovalo je na tisuće građana, uključujući radnike, državne službenike, učenike, studente i umirovljenike.

Grupa dprosvjednika u Parizu je u jednom trenutku bacala kamenice i oštre predmete na pripadnike snaga sigurnosti. Policija je na napade uzvratila upotrebom suzavaca i palica, prilikom čega su povrijeđene dvije osobe, a privedene četiri.

Prema navodima policije, na prosvjedima u Parizu sudjelovalo je oko 11.500 osoba, a prema riječima organizatorima oko 50.000 osoba.

U okviru prosvjeda u kampusu Tolbiac pariškog Sorbonne sveučilišta oko 20 studenata je u jutarnjim satima blokiralo ulaze u sveučilište. Slični prosvjedi su održani i u gradovima Rennes, Lyon i Montpellier.

Philippe Martinez, generalni tajnik CGT-a, kritizirao je reforme koje provodi aktualna vlada, tvrdeći da predsjednik Macron ne poznaje dovoljno poslovni svijet.

Podsjetimo, u Francuskoj su u posljednje vrijeme održani brojni prosvjedi protiv vladine politike i odluka koje donosi. Na prosvjedima i štrajkovima u svibnju i lipnju sudjelovali su milijuni ljudi.

 

(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna