SIP kaže da još nisu ni prvi put pobrojali, rano tražiti da se ponovno broji

Središnje izborno izborna komisija (SIP) BiH priopćilo je da trenutno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje.U priopćenju za javnost SIP BiH navodi da će, u skladu sa članom 5.29 Izbornog zakona BiH, u narednim danima objavljivati preliminarne rezultate Općih izbora održanih u BiH 7. listopada 2018. godine.

Dodaje da će utvrđeni izborni rezultati uslijediti tek kad se objedine rezultati sa redovnih biračkih mjesta, biračkih mjesta za glasanje u odsutnosti, rezultati glasovanja iz inozemstva, putem mobilnog tima i rezultati glasovanja na nepotvrđenim glasačkim listićima.

- Tek nakon što Središnje izborno povjerenstvo objavi utvrđene izborne rezultate, subjekti navedeni u članu 5.30. stav (1) Izbornog zakona BiH mogu u roku od tri dana podnijeti zahtjev za ponovno brojanje i to isključivo pod uvjetima i na način propisan tim članom. Središnje izborno povjerenstvo trenutačno objavljuje preliminarne rezultate i zbog toga je preuranjeno podnositi zahtjeve za ponovno brojanje - priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a BiH.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna