R. I. P. DEMOCRACY BiH: Prekosutra prosvjedna šetnja u Mostaru zbog Komšića

"Hrvatice i Hrvati, vrijeme je da se reagira na opetovano gaženje demokracije u vidu preglasavanja Hrvata i izbora za hrvatskog člana Predsjedništva, osobe koja je izabrana bošnjačkim glasovima", stoji u pozivu Tomislava Zelenike iz HSS-a u BiH koja se širi društvenim mrežama.


"Hrvatska mladost organizira prosvjednu šetnju u Mostaru, u MIRNOJ i DOSTOJANSTVENOJ povorci da iskažemo sućut demokraciji u BIH".


"U četvrtak, 11.10.2018. u 18:00h u Mostaru povorkom od Sveučilišta u Mostaru do Ureda Hrvatskog člana Predsjedništva BIH i polaganjem svijeća iskazati ćemo svoje nezadovoljstvo. R. I. P. DEMOCRACY BiH naziv je prosvjedne šetnje".


"Pozivam vas sve da dođete i zapalite svijeću, da pozovete sto vise ljudi, posebno sto vise mladih kako bi ovim dostojanstvenim postupkom pokazali sto mislimo o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BIH.
Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BIH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže da smo još tu i da nećemo prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda".


"Za ovaj događaj očekujemo opću mobilizaciju svih organizacija. Vrlo je važno da ode dostojanstvena poruka iz Mostara u svijet o preglasavanju Hrvata i trebamo sto vise to kasnije podijeliti svim kanalima komunikacije kojima možemo, zaključuju organizatori u pozivu", navode organizatori.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna