Izlaznost veća nego na prošlim izborima, ali i dalje mala - svega 53 posto

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Branko Petrić priopćio je večeras da je na opće izbore, prema nepotpunim podacima, izašlo 1.733.000 ili 53,26 posto birača, što će biti jedan ili dva posto više nego na prošlim općim izborima.

 

Petrić je rekao novinarima da SIP BiH još nema kompletne podatke o izlaznosti, i da od velikih općina nedostaju podaci za Bijeljinu i Banoviće, kao i nekoliko manjih općina.

"Na desetak biračkih mjesta, od ukupno 6.000, bilo je remećenja javnog reda i mira, što su općinske i gradske izborne komisije, policija, političke stranke u dijelu u koji su u ekscese bili umiješani promatrače brzo riješili i stavili pod zakonitu kontrolu cijeli izborni sustav", rekao je Petrić.

On je naveo da podatku o izlaznosti treba dodati i 1.085 glasača koji glasuju u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, 20.000 glasača koji glasuju za općinu u kojoj su živjeli 1991. godine, oko 10.000 glasača koji su glasali putem mobilnih timova i 3.769 glasača koji su glasali na napotvrđenim glasačkim listićima.

Predsjednik SIP-a je istaknuo da su izbori protekli fer i korektno, suprotno katastrofalnim najavama da bi moglo doći do kraha izbora.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna