'PROBLEMI SA SRCEM' Opet odgođen pretres čelnicima Inicijative za Stolac

Glavna rasprava u predmetu Kaplan i ostali, koja je trebala biti održana jučer i danas otkazana je zbog navodne bolesti drugooptuženog  Ahmeta Ljubovića, piše današnji Dnevni list.

 

Ljubović je sudu javio da ima srčanih problema, te dostavio popratnu medicinsku dokumentaciju, potvrdili su Dnevnom listu sa Općinskog suda Čapljina. To nije prvi put da Ljubović nedolazak na sud pravda bolešću, budući da je isto učinio već u ožujku, kada je glavni pretres zbog njegova bolovanja pomjeran s 5. na 19. ožujak.

Glavna rasprava bila je zakazana dva dana za redom, jučer i danas, a pozvani su bili svi članovi Središnjeg izbornog povjerenstva, koje nije imalo konsenzusa hoće li se odazvati ili neće.

Uz članove Središnjeg izbornog povjerenstva za jučer su bile planirane još dvije svjedokinje i sudski vještak Davorin Kozomara, koji se trebao očitovati na vještačenje Damira Juge. Sve se sada prolongira, a o novim terminima sve uključene strane biti će naknadno obaviještene.

Za petnaestak dana navršiti će se dvije godine od prekida izbora u Stocu i fizičkih napada čelnika Inicijative za Stolac na predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva i člana biračkog odbora. Nakon ljetošnjeg odugovlačenja s vještačenjem koje je tražila obrana, ponovno se suđenje odgađa zbog navodne bolesti jednog od trojice optuženih.

Odavno je već jasno da je cilj da se proces ne privede kraju do općih izbora. Zadnji pretres održan je 3. rujna,  a istome je prethodila četveromjesečna stranka.

(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna