Kovačević o obilježavanju godišnjice na Uzdolu: U prvi red pustiti obitelji žrtava, a ne političare

25. obljetnica uzdolskih žrtava službeno je obilježena u petak, 14. rujna 2018., a tim povodom ooglasio se podpredsjednik Općinskog vijeća Prozor-Rama Pero Kovačević

 

"Ni ovaj tužni događaj, nije mogao proći, a da vladajuća elita ne pokaže svoju bezosjećajnost, za običnog čovjeka i obitelji žrtava. Unatoč  tomu što za skoro o 20 godina njihove vladavine, obitelji uzdolskih žrtava nisu osjetili niti doživjeli ni zrno pravde. Baš oni, bez imalo srama, stigli su na Uzdol sa skupim automobilima, sjedajući u prve redove", kazao je Kovačević.

„I nakon 25. godina od stravičnog zločina na Uzdolu slike se ponavljaju. Najodgovorniji za stanje Hrvata BiH imaju obraza sjesti u prva mjesta ispred oltara bez imalo grižnje savjesti, bez imalo odgovornosti. Članovi tzv. Stožerne stranke – HDZ-a BiH svoj odnos prema Uzdolu su pokazali donošenjem županijskog Zakona o lovištu kada su Uzdol i cijeli kraj predali u Istočno lovište, a Uzdoljani dobro znaju što to znači.
Nikada ništa nisu učinili za Uzdol, a dođu na obljetnicu kako bi se fotografirali i otišli u svoje izuzetno lijepo sređene kuće dok za to vrijeme još uvijek na Uzdolu stoje srušene i prazne kuće. Ljudima u ovom napaćenom kraju svi trebamo prepustiti prva mjesta obiteljima poginulih i braniteljima.“, zaključio je u priopćenju.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna