U Mostaru Sabor antifašista BiH

Iz Udruženja antifašista i boraca NOR-a Mostar smatraju da je u BH u porastu neofašističko djelovanje i traže da se političke stranke obvežu za antifašizam.

 


"Svjesni činjenice narastajućeg neofašističkog djelovanja i pojava u našoj zemlji, ali i vlastite odgovornosti za sudbinu zemlje, članovi Udruženja antifašista i boraca NOR – a Mostar, a uz podršku brojnih istomišljenika iz cijele zemlje, odlučili smo organizirati Sabor Antifašista Bosne i Hercegovine", stoji u priopćenju UABNOR-a Mostar.

“Ideja je da zajedno podsjetimo sve građane BiH da su antifašisti stvorili ZAVNOBiH i u suvremenoj povijesti obnovili državnost Bosne i Hercegovine, te da zbog toga imaju i zadatak i odgovornost progovoriti i o stanju u zemlji, ali i o pojavama neofašizma, koje vlast ne sankcionira. Želimo ukazati na te pojave i u vremenu predizborne kampanje pozvati stranke da se obvežu na antifašističko djelovanje i izgradnju antifašističkog društva u narednom periodu. Vjerujemo da naša udružena akcija i zajednička poruka mogu imati ozbiljnu snagu. Ako dijelite naše mišljenje, bilo bi od izuzetne važnosti da se nađemo u Mostaru, u subotu 22. septembra, u 11 sati, za kada smo zakazali zasjedanje Sabora. Smrt fašizmu – sloboda narodu!”, navodi se u priopćenju UABNOR-a Mostar.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna