UMJESTO O KORUPCIJI, ON O SRPSKOM NARODU - Špirić kaže da ga američke sankcije nisu pogodile i da su mu sve 'sredile' kolege

Zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Nikola Špirić rekao je da kao iskusan političar može shvatiti da se nekom ne sviđaju njegovi politički stavovi i da mu zbog toga uvode sankcije, ali da je politička šizofrenija, a ne demokracija, da ga neko u 21. stoljeću ucjenjuje preko članova obitelji, supruge i djece.

 


Špirić je izjavio Srni da mu je žao jer je to tako i smatra da ništa nije slučajno budući da su mu sankcije uvedene 25 dana prije izbora.

"Pokazati će se čiji je to rukopis, ali moja je poruka da nema kolebanja i da institucije Srpske i srpski narod moraju imati principijelne stavove u obrani. Politika se može voditi samo na bazi jasnih političkih i nacionalnih stavova“, ocijenio je Špirić.

On je objasnio da su mali narodi poput Srba u BiH u procesu globalizacije u velikoj opasnosti.

"Pogotovo ako imaju političke predstavnike kao što su imali ove četiri godine u Sarajevu i čiji rukopis iščitavam u ovoj odluci. Ali neka se oni bore s tim. Meni ostaje da zajedno s narodom dalje idemo u veliku pobjedu SNSD-a na ovim izborima, najveću od Daytona do danas", poručio je Špirić.

On je rekao da postoje jasne indicije da su na uvođenje sankcija utjecali i politički predstavnici Srba koji su u vlasti na razini BiH.

"Postoje jasne indicije čime se oni bave spomenute četiri godine, a to je prozivanje institucija Srpske. To je bila njihova politika u tom razdoblju, ali to je njihov obraz", ocijenio je Špirić.

On je rekao da ga američke sankcije nisu puno pogodile. "Idemo dalje. Nema predaje", poručio je Špirić.

SAD su uvele sankcije zastupniku SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz State departmenta, umiješanosti u veliku korupciju.

U priopćenju objavljenom na internet stranici State departmenta navodi se da je Špirić tijekom vršenja dužnosti zastupnika bio "umiješan u javnu korupciju, uključujući prihvaćanje neprikladnih beneficija u zamjenu za obavljanje javnih funkcija i miješanje u javne procedure". 

(Izvor: Srna)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna