Uhićen jedan od dva napadača na novinara Kovačevića

Marko Čolić uhićen je zbog sumnje da je 26. klovoza u napadu na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač danas je na izvanrednoj konferenciji potvrdio da je policija uhitila osobu inicijala M.Č., nakon istrage tog kaznenog djela, kvalificiranog kao  ubojstvo u pokušaju. Iako neki mediji izvješćuju da je napadnuti novinar, Vladimir Kovačević, prepoznao uhićenog kao jednog od napadača, sam Kovačević je na svom facebook profilu napisao: "Jasno i glasno: Ne poznajem čovjeka koji je uhićen i nikada nisam čuo za njega do jučer. Bez obzira šta bilo tko rekao".  Za drugom osobom, koja je također sudjelovala u napadu na Kovačevića, kako je dodao ministar Lukač, intenzivno se traga.

"Nema političke pozadine u ovom slučaju" – rekao je Lukač ističući da vlast u RS-u nema nikakve veze s tim napadom na novinara.

Lukač je rekao da je do uhićenja došlo nakon intezivne istrage u tom slučaju. Sada je, kaže, na tužiteljstvu poduzimanje daljnjih mjera u rasvjetljavanju tog slučaja.

Načelnik banjalučke policije Željko Spasojević je kazaoda nastavljaju rad na svim okolnostima slučaja, uključujući i utvrđivanje motiva, kazavši da je uhićeni od ranije poznat policiji. Direktor policije RS Darko Ćulum se zahvalio Kovačeviću na suradnji tijekom istrage koja je rezultirala rasvjetljavanju ovog djela.

Čolić se za sada brani šutnjom.


(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna