Izgleda da Vučić ima nekih problema sa 'šahovnicom' u Kninu; KGK mu odgovorila: Hrvatska zastava u Kninu se vijorila prije, a vijorit će se i ubuduće

Nakon govora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu, pljušte brojne reakcije. Za Dnevnik.hr hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je komentirala Vučićevu izjavu: "Hrvatska zastava vijorila se u Kninu i prije Vučićeva govora i vijorit će se ubuduće".



HSLS traži sastanak vladajuće koalicije u povodu istupa predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića o tome da je Slobodan Milošević srpski velikan koji je imao dobre namjere te da Knin nikada nije bio hrvatski grad.

Na tom sastanku predsjednik HSLS-a Darinko Kosor želi čuti jasne stavove Vlade Republike Hrvatske i koalicijskog partnera SDSS-a.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na Kosovu je podsjetio na govor Slobodana Miloševića na Gazimestanu uoči rata devedesetih godina. O Miloševiću je rekao da je to bio "najveći lider u povijesti Srbije". Poručio je da je Srbija imala iluziju da je velika i moćna te da je Slobodan Milošević bio "veliki lider, ali mu želje nisu bile realne", zbog čega su Srbi platili veliku cijenu, ali nisu postali veći. "Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo. Slično je sa Sarajevom i Prištinom", poručio je Vučić.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Republika

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna