Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine zastupnicima NS RS-a: Još jednom ste ukaljali ime čitavog naroda

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, putem svog Twitter statusa, poručio je da ukidanje Izvješća o Srebrenici u Narodnoj skupštini Republike Srpske predstavlja užasno negiranje genocida i vodi u novo zlo.
On je na Twitteru napisao kako su taj čin podržale sve srpske stranke pa i one koje su sudjelovale izradi Izvješća o Srebrenici."Ukidanje izvješća osrebrenici u skupštini RS je užasno negiranje genocida i vodi u novo zlo. A sve "srpske" stranke su to podržale, čak i one koje su sudjelovale u pisanju toga izvješća. Sram vas bilo, ime čitavog jednog, kroz povijest časnog naroda, još ste jednom ukaljali", napisao je on.

Sram vas bilo. Ime čitavog jednog kroz historiju časnog naroda ste još jednom dokaljali", napisao je on.

Čanak je "srpskim patriotama" poručio da ih "očito ne bole vezani, a zatim pobijeni zarobljenici u Srebrenici, a da boli riječ genocid".

"Sjetili ste se sada Zurofa, a kada je prosvjedovao što je u Novom Sadu podignut spomenik antisemiti i ubojici Jaši Tomiću, nigdje vas nije bilo. Po sto puta sram da vas bude".

Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske odbacila je izvještaj Komisije za Srebrenicu iz 2004. godine te zatražila od Vlade RS-a da ga povuče i stavi van snage.

U predloženim zaključcima, koje nisu podržali jedino zastupnici Koalicije "Domovina", navodi se da NSRS smatra da Vlada RS-a treba formirati neovsne međunarodne komisije koje bi na objektivan i nepristran način utvrdile stradanja Srba na području srebreničke regije od 1992. do 1995. godine, kao i u Sarajevu od 1991. do 1995. godine./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna