Matić kaže da Hrvatska nema 'mangupa' koji će odbrusiti Vučiću i da je Plenković prefin

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić uzburkao je duhove u Hrvatskoj izjavom kako je Hrvatska željela zemlju bez Srba, baš kao što je Hitler želio Njemačku bez Židova.Na njegovu izjavu stigle su oštre reakcije iz hrvatske javnosti, ali ni premijer ni predsjednica nisu službeno odgovorili na Vučićev napad.

Neslužbeno, predsjednica se na Vučićevu razinu ne želi spuštati i komentirati njegove izjave. I iz Vlade samo neslužbeno komentiraju kako je izvor bijesa Beograda dobrim dijelom posljedica sudjelovanja SAD-a i Izraela na obljetnici Oluje, piše Dnevnik.hr.

Ni najpoznatiji predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj, Milorad Pupovac, nije se ogradio od Vučićevih skandaloznih izjava. Poslao je priopćenje u kojemu kaže da sjeme zla leži u kolektiviziranju krivnje.

Vučićevu izjavu komentirao je i bivši ministar branitelja, Predrag Matić.

„Mi jednostavno nemamo, da se tako izrazim, mangupa koji bi se njemu suprotstavio. On ima jednostavne i prazne, isprazne riječi kojima bi se vrlo lako moglo doskočiti. Međutim, vidjeli ste kako je naša predsjednica prošla s njim, a predsjednik Sabora još gore. Premijer još kako tako, ali on je prefin čovjek za takav razgovor“, kaže Matić.

(Izvor: N1)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna