Saudijski princ prošetao Starim mostom

Saudijski princ sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, predsjednik Glavnog odbora Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe, drugog dana svoje posjeta BiH posjetio je Mostar i Hercegovinu.

 


Tom prigodom u Mostaru se susreo, između ostalih, s mostarskim gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, te prošetao preko Starog mosta.


Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud izjavio  kako mu je oduvijek san bio doći u Mostar, ne zbog građevina, koliko zbog ljudi koji spajaju različite kulture.


"Ovo su snažni ljudi, koji su izgradili ovaj prelijepi grad, koji svoju kulturu nose u srcu. Čestitam im na strasti i želim da ostanu snažni, a nadam se da će vrijeme koje dolazi biti još prosperitetnije za Mostar", izjavio je.


Na upit o potencijalnim ulaganjima njegove zemlje, kazao je da iako on nije investitor, već vladin dužnosnik, da je danas bilo riječi o tome.


"Ja ću se vratiti u svoju zemlju s idejama i prijedlozima koji će biti predočeni našem predsjedniku koji predvodi veliki investitorski tim u Saudijskoj Arabiji. Mislim da će Mostar postati dio njihovih poslova", izjavio je princ Sultanom bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, naveli su iz Gradske uprave Mostara.


Nakon šetnje Starim gradom za princa i njegovu pratnju upriličen je ručak.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ratovanje tuđom djecom

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna