Protiv taksiste podignuta optužnica jer je vozio migrante

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Mahira Nuhića (1985.) koji se tereti da je iz Sarajeva do granice sa Republikom Hrvatskom prevozio migrante koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražitelja azila u Delijašu.
Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Mahira Nuhića, rođenog 1985. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, optuženi se tereti da je 28.11.2017. godine, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, svojim taxi vozilom, u centru Sarajeva preuzeo 5 osoba afro-azijskog porijekla za koje je znao da se radi o migrantima koji su nezakonito ušli i boravili u BiH, a koji su samovoljno napustili Centar za prihvat i smještaj tražitelja azila u Delijašu kod Trnova, te ih za naknadu od 200 eura, koju je unaprijed naplatio, prevezao prema Bihaću.

Policijski djelatnici Granične policije BiH su u mjestu Ripač zaustavili vozilo i otkrili ilegalne migrante bez važećih putnih isprava koji su vraćeni u Centar za prihvat i smještaj tražitelja azila.

Optuženi se tereti da je na području BiH prevozio krijumčarene osobe te počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba iz članka 189. KZ-a BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH, navedeno je iz Tužiteljstva.

Tužiteljstvo za sada nije podiglo tužbu protiv odgovornih iz Centra za prihvat i smještaj tražitelja azila kod Trnova.

 

 

/Rešublikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna