”Ja BiH…5 dana Zagreba u Sarajevu 2018”

Press konferencija na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg festivala Ja BiH…5 dana Zagreba u Sarajevu 2018. održana je u prostoru kina Meeting point u Sarajevu

 

Novinarima su se obratili Ismet Efendić, predsjednik udruge Ja BiH, Ivica Propadalo, umjetnički direktor ove udruge, Franjo Topić, predsjednik HKD Napredak, Nevio Marasović, redatelj, sopranistica Arijana Gigliani Philipp te zabavljač i klaun Mario Perković iz organizacije Crveni nosovi.

Predsjednik udruge Ja BiH Ismet Efendić pozdravio je sve prisutne i zaželio svima dobrodošlicu na ovogodišnje Dane Zagreba u Sarajevu. Efendić je istaknuo kako organiziranje ovakvog jednog festivala ima smisla, a da to prepoznaju i važne institucije poput gradonačelnika Grada Zagreba, sarajevskih općina Stari Grad i Centar, ujedno se zahvalivši medijima koji godinama prate i promoviraju ovaj kulturni događaj. Efendić je spomenuo da je udruga Ja BiH tema i nekih magistarskih radova, na što je kao predsjednik ove organizacije veoma ponosan.

Umjetnički direktor udruge Ja BiH Ivica Propadalo zahvalio se na lijepom prijemu kakav Dani Zagreba u Sarajevu imaju svake godine. Sarajevo i Zagreb uvijek su bili blisko povezani i nikakva politika ne može spriječiti kulturu da povezuje ljude i gradove. Propadalo je, između ostalog, najavio izložbu omota i plakata poznatog umjetničkog i dizajnerskog para Sanje Bachrach Krištofić i Marija Krištofića. Ovaj par je dizajnirao više od 400 omota nosača zvuka u domaćoj i regionalnoj diskografiji, a u Sarajevu će biti izloženi neki od najboljih omota iz '80ih i '90ih.

Franjo Topić, predsjednik Napretka, istaknuo je kako je ovo projekat koji se posve uklapa u ono što Napredak kao kulturno društvo radi. Kulturno povezivanje Sarajeva i Zagreba uvijek je dobrodošla inicijativa i ideja. Napredak će i dalje sudjelovati u ovom projektu i podržavati ga. Uvijek smo bili dobri domaćini, bit ćemo i sada, rekao je Topić.

Nekadašnja Napretkova stipendistica, sopranistica Arijana Gigliani Philipp rekla je da joj je iznimno drago što će nakon dužeg vremena opet nastupiti u Sarajevu, svom rodnom gradu. Gigliani će večeras nastupiti na koncertu, zajedno sa klarinetistom Brunom Philippom i pijanisticom Miom Elezović, te je najavila da će osim tema iz klasične muzike na repertoaru biti bosanske i sefardske pjesme.

Redatelj Nevio Marasović najavio je premijeru svoga filma Comic Sans u kinu Meeting point večeras u 20.30 sati, a Mario Perković nastup Crvenih nosova u srijedu u sklopu programa Dječji dan gdje će zabavljati štićenike dječjih domova.

Festival će se održati od 18. do 22. lipnja 2018. godine na nekoliko različitih lokacija u Sarajevu, sa brojnim manifestacijama - od filmova, kazališnih predstava, izložbi pa sve do manifestacija za djecu i gastro ponude.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna