U Travniku potpisan sporazum o koaliciji 'Hrvatsko zajedništvo'

Predstavnici HDZ-a 1990, HSP-a, HS-a, Hrvatskog bloka, te još nekoliko pravnih političkih subjekata potpisali su u Travniku Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim općim izborima u našoj zemlji. Pod sloganom “Hrvatsko zajedništvo” pokazat će, kako su istaknuli, Hrvatima u BiH da imaju mogućnost izbora, te očekuju uvjerljivu pobjedu koalicije na svim razinama vlasti.'Hrvatsko zajedništvo' ne robuje političkim pozicijama nego da se odgovorno bave politikom koja će dati mogućnost hrvatskom narodu da napokon bira, istaknuto je nakon potpisivanja sporaza u Travniku, izvjestila je FTV.

"Pokazat ćemo Hrvatima u BiH da imaju mogućnost izabrati i da mi nismo oni koji dijele narod nego da smo mi oni koji želimo vratiti vjeru u one koji će ih predstavljati", kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990.

Božo Skopljaković, predsjednik Hrvatske stranke BiH (HS BiH) je kazao da je ovo prilika i da Hrvati imaju izbor i Hrvatsko zajedništvo sigurno je jedno rješenje za BiH i za hrvatski narod.

Ove stranke su upozorile i na loše politike vladajućih, naročito stranaka predstavnica hrvatskog naroda u vlasti zbog kojih bi, ukoliko ne dođe do promjena na političkoj sceni, kako su istaknuli, Hrvati iz pojedinih dijelova BiH u potpunosti mogli nestati.

Bez diskriminacije Hrvata u svim dijelovima zemlje jedan je od pravaca ove koalicije.

"Uvjeren sam da je hrvatski narod prepoznao lošu politiku HDZ-a BiH i očekujem uvjerljivu pobjedu naše koalicije na svim razinama u BiH, kako za člana Predsjedništva BiH, tako i na ostalim razinama.

U sljedećim danima slijedi definiranje imena koja će biti nositelji koalicije Hrvatsko zajedništvo, te detalji političkog programa i pravca djelovanja.


(Izvor: FTV)

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna