Osumnjičeni za ratni zločin izručen iz Njemačke pravosuđu BiH

Vlasti SR Njemačke izručile su osumnjičenog Milorada Obradovića koji je koncem prošle godine lociran, identificiran i lišen slobode u Minhenu. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je realizirano izručenje iz SR Njemačke, kojim je pravosuđu BiH predan osumnjičeni Milorad Obradović, zvani 'Stiven', rođen 1967. godine u mjestu Miska Glava, Prijedor.Osumnjičeni je pod istragom u Posebnom odjelu za ratne zločine Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je u mjesecu srpnju 1992. godine sudjelovao u nezakonitom lišenju slobode i mučenju oko 120 civila bošnjačke nacionalnosti na lokalitetu Miska Glava, općina Prijedor, koji su nakon toga provedeni u zarobljenje te strijeljani i ubijeni na lokalitetu Kipe - Ljubija.

Također, osumnjičeni se tereti da je osobno i izravno, pucajući iz vatrenog oružja na stadionu  F.K. Rudar, ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti.

Pravosuđe BiH je za navedenim osumnjičenim tragalo više mjeseci, a postojala su operativna saznanja da se nalazi u inozemstvu.
Tužiteljstvo BiH se zahvaljuje pravosudnim i policijskim institucijama SR Njemačke na suradnji i pomoći u realiziranju izručenja.
Zbog navedenog ratnog zločina se u Tužiteljstvu BiH i Sudu BiH vodi postupak u predmetu protiv Slobodana Taranjca i dr.
Na zahtjev Tužiteljstva BiH do sada je aktivirano i raspisano više desetina međunarodnih tjeralica za osumnjičenima za ratne zločine počinjene diljem BiH, a za koje postoje saznanja da se nalaze izvan BiH.
Tužiteljstvo BiH, skupa sa partnerskim agencijama u BiH, zemljama regije i diljem svijeta, poduzima aktivnosti na lociranju, lišenju slobode i izručenju osumnjičenih u Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Izvor sukobi i nezgode jednog naroda

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna