Počinje 'Posuško lito 2018.'

Ovogodišnje izdanje  Kulturno-sportske manifestacije 'Posuško lito 2018.' broji zavidnih 36 događaja, a započinje Danom branitelja 30. svibnja.Program su predstavili članovi radne skupine za Posuško lito, načelnik Branko Bago, Ivanka Arapović Galić, Marija Polić, Ante Begić i Stipe Bešlić.
Kako je naglasio načelnik Bago, na ovaj način simbolično je iskazana zahvalnost braniteljima, jer bez njih ne bi, kako je kazao, ni bilo Posuškog lita.

Govoreći o posjećenosti, načelnik je kazao kako je prošle godine događanja posjetilo preko 60.000 posjetitelja, te je izrazio nadu  da će ove godine brojka, s obzirom što se sve pripremilo, biti još veća. „Imidž Posušja, kao malog mjesta, oplemenjen je sa svim ovim događajima. Veliki dio organizacije događaja zasniva se na čistom entuzijazmu i volonterizmu, što s ponosom ističemo i na čemu zahvaljujemo svim sudionicima“, rekao je Bago.

Ante Begić, je ocijenio, kako zahvaljujući bogatom kulturnom, sportskom i zabavnom programu u sklopu Posuškog lita, Posušje postaje središte događanja u Hercegovini. Nadalje, govoreći o sadržaju programa predstavio nekoliko većih projekata; 5. Festival klapske pisme, koncert rock grupe Divlje Jagode, koncert domaćih bendova Posušje live, te najposjećeniji sportski događaj – Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti.

Govoreći o Festivalu klapske pisme, iznio je novinu koja se ogleda u tri večeri zbog velikog interesa kandidata.  Također i ove godine osiguran je radijski prijenos. O značaju FKP-a govorio je Stipe Bešlić ističući da Ovaj projekt ima cilj promovirati klapsku pjesmu i povezivati hrvatski narod i druge narode kroz autohtoni glazbeni izričaj. Termini održavanja su 3., 4. i 5. kolovoza uz revijalni nastup Klape Kontra i Vinčace. I ove godine pokrovitelj festivala je dr. Dragan Čović, a suprokoviteljica gđa Kolinda Grabar Kitarović.

Na kraju su se obratile Ivanka Arapović Galić i Marija Polić. Galić je predstavila Igre bez granica, koje se i ove godine održavaju krajem srpnja, a okupljaju preko 600 natjecatelja i mnogostruko više publike. Istaknula je da igre ne poznaju teritorijalne granice te prijave dolaze i van granica BiH. Polić je pak govorila o ovogodišnjoj glazbeno-scenskoj priči za najmlađe koja se izvodi početkom lipnja a nosi naziv Crvenkapica u glazbenoj šumi.

Sve prijatelje kulturnih i sportskih događaja, u ime organizatora, Općine Posušje, pozvanis su tijekom ljeta budu dragi gosti, uz napomenu kako je ulaz na sva događanja besplatan.

Raspored dpgađanja na 'Posuškom litu 2018.' možete pogledati


OVDJE

 


/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna