Dalipagić na Konferenciji regionalnih radio-difuznih organizacija i proizvođača odašiljačke opreme 'MBT 2018-16'

Zamjenik ministra u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH, Saša Dalipagić, po pozivu organizatora, sudjelovao je na godišnjoj, 16. Konferenciji regionalnih radio-difuznih organizacija i proizvođača opreme za digitalno emitiranje „MBT 2018-16“., koja se ove godine održava u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Odašiljača i veza.

 


Osnovne teme koje predmetna Konferencija obrađuje su budućnost zemaljskog digitalnog emitiranja, digitalizacija radija i pripreme za drugu digitalnu dividendu i njeno korištenje u budućnosti.

Pored digitalizacije TV zemaljskog  emitiranja, za Bosnu i Hercegovinu je osobitu važnost predstavljala i tema digitalizacije radija, što je aktivnost koja u nadolazećem razdoblju očekivano slijedi i u Bosni i Hercegovini. 

MBT Konferencija iz godine u godinu bilježi sve veću posjećenost, radi čega predstavlja značajnu priliku za uspostavu poslovnih kontakata i razmjenu stavova i iskustava vezanih za razvoj i najnovija dostignuća tehnologije odašiljanja digitalnog zemaljskog emitiranja, što je osobito važno za Bosnu i Hercegovinu kao zemlju u procesu prelaska sa analognog na digitalno zemaljsko emitiranje.

Na marginama Konferencije, zamjenik ministra Dalipagić je obavio nekoliko bilateralnih sastanaka. Sa gospodinom Jurom Šarićem, pomoćnikom ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, koji je u svojstvu osobnog izaslanika ministra Butkovića otvorio Konferenciju, razgovarao je o aktualnim otvorenim pitanjima iz nadležnosti dvaju ministarstava. Posebna tema razgovora je bio Sporazum o delegiranju odgovornosti za pružanje usluga u zračnom prometu.

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna