Skoro svi biskupi u Hrvata slavili u Mostaru Mariju Majku Crkve

Čak jedanaest biskupa i 39 svećenika proslavilo je sinoć u mostarskoj katedrali njezinu zaštitnicu - Mariju Majku Crkve. Misno slavlje je predvodio kardinal Vinko Puljić, a propovijedao biskup domaćin - Ratko.

 

(foto: CNAK)


"Okupila nas je rođena Majka Isusova i milosna majka naša, Marija Majka Crkve, koju svesrdno pozdravljamo i njoj u čast ovu sv. misu prikazujemo na slavu Presvetoga Trojstva. Okupila nas je i stoljetnica rođenja biskupa Pavla Žanića, kojemu smo obilježili cijelu Jubilarnu godinu. I njega ćemo se posebno spomenuti u ovoj sv. misi i zahvaliti Bogu za njega i za njegovo djelo", kazao je, između ostaloga, biskup pozdravivši prisutne, poželjevši dobrodošlicu kardinalu, koncelebrantima: apostolskim nuncijima nadbiskupu Luigiju Pezzutu, Papinu predstavniku u Bosni i Hercegovini, i nadbiskupu Petru Rajiču u Angoli, Svetom Tomi i Principu.

Zahvalio je na dolasku i zadarskomu nadbiskupu, a našemu Hercegovcu Želimiru Puljiću, predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, biskupima Splitske metropolije iz koje je bio rodom biskup Žanić: nadbiskupu Marinu Barišiću iz Splita, Mati Uziniću iz Dubrovnika, Tomislavu Rogiću iz Šibenika i Petru Paliću iz Hvara, biskupu porečko-pulskomu Draženu Kutleši, pomoćnom biskupu Marku Semrenu iz Banje Luke, generalnom vikaru don Željku, vikaru Hercegovačke franjevačke provincije fra Ivanu, svim svećenicima, redovnicima i redovnicama, te posebno rodbini pokojnoga biskupa Žanića i župljanima iz Kaštel Novoga.

U prigodnoj propovijedi biskup se posebno osvrnuo na blagdan Marije Majke Crkve, koji je papa Franjo s razine neobaveznog spomendana uzdigao na obavezan za cijelu Katoličku Crkvu.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna