Mještani Bijelog Polja potpisuju peticiju: Tvrde da su ilegalni migranti ilegalno dovedeni u Salakovac

Mještani Bijelog Polja, udaljenog nekoliko kilometara od Readmisijsko-izbjegličkog centra Salakovac prema Mostaru u peticiji koju potpisuju pitaju tko odgovara za ilegalne migrante i zašto su ih poslali njima?"U petak 18. svibnja u Salakovcu su smješteni ilegalni migranti. Od petka se nepoznate osobe slobodno kreću oko naših kuća, ulaze unutar naših privatnih posjeda. Od tog trenutka se mi na našim posjedima ne osjećamo sigurno, a djecu ne puštamo samu van domova. Tražimo od nadležnih institucija da ograniče kretanje ilegalnih migranata, pozivajući se na članak 118. zakona o azilantima (Određivanje nadzora) stavak 1 i 2. Također, tražimo postavljanje policijskih patrola na prostoru Bijelog polja kako bi se stanovništvo osjećalo sigurnije!

Ukoliko im je priznat status tražitelja azila postavljamo pitanje na temelju koje odluke su isti smješteni kraj naših domova? Putem medija vidjeli smo da i vozači autobusa imaju zaštitne maske, a također smo doznali da su iste osobe mjesecima boravile na otvorenom prostoru.

Ukoliko se isti slobodno kreću, postavljamo pitanje tko će biti odgovoran za proširenje raznih bolesti koje nose sa sobom?
Napominjemo da nemamo ništa protiv izbjeglica koje su doista ugrožene i trebaju pravu pomoć, ali neshvatljivo je da su kraj naših domova doveli migrante koji ne dolaze iz zemalja gdje nema rata”, stoji u preticiji mještana Bijelo Polje kojim od mjerodavnih institucija traže nadzor nad migrantima i ograničenje kretanja ukoliko se radi o azilantima.

 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna