TUŽAKAT ĆE AMERIKANCE - Dodik prijeti da će Putinu kazati da Amerika plaća medije za 'sprječavanje širenja ruskog interesa'

"Izvjestit ću predsjednika Rusije da Američko veleposlanstvo u BiH daje novac za sprječavanje širenja ruskog interesa...", kazao je predsjednik RS-a tijekom gostovanja na RTRS-u, najavivši da će se u petak u Rusiji sastati sa predsjednikom Vladimirom Putinom. 
Kako je kazao, Dodik će se sastati s ruskim predsjednikom Putinom u petak na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu i razgovarati o daljnoj ekonomskoj suradnji, ali i opredjeljenju o vojnoj neutralnosti u kojoj Republika Srpska u stopu prati Srbiju.

Dodik je rekao da "RS ne želi vojnu granicu na Drini, ukoliko se netko u BiH opredijeli za taj put".

"Razgovarati ćemo i o prethodnim izborima. Ovdje je jasno i ja želim predsjednika Putina upoznati s činjenicom da je u okviru američkih struktura predviđeno 12 milijuna dolara da se plate mediji koji njima odgovaraju u BiH, i da veleposlanstvo ima na raspolaganju šest milijuna dolara za program sprječavanja ruskog utjecaja na Balkanu", kaže Dodik.

Istaknuo je da "Europa nije ono što je bila prije pet ili deset godina", te da "nije tako obećavajuće mjesto jer se sada suočava sa brojnim unutarnjim problemima". Republika Srpska, kako je kazao, opredijeljena je za europski put, ali "mora ostati vidljiva u tom procesu".

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna