'Pravda za Davida' i iz Mostara

U Mostaru je u petak održan mirni skup potpore 'Pravda za Davida Dragičevića'. Još uvijek nerazjašnjena, tragična smrt mladog studenta Banjalučanina potresa susjedni entitet. Njegov otac Davor Dragičević jučer je Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka predao prijavu za kazneno djelo 'teško ubojstvo'.Više od 200 građana Mostara odazvalo se skupu, za Davida su zapaljene svijeće, a potpisivana je i peticija podrške.

"Svi mi roditelji koji živimo u ovoj zemlji bezakonja, korupcije pravosuđa i tužiteljstva dat ćemo podršku da se izborimo za Dženana, Davida i svu djecu. Dajemo podršku njegovim roditeljima u borbi za pravdu i istinu", rekla je Senada Ćustović, jedna od organizatorica mostarskog skupa.

Mladi David Dragičević iz Banje Luke nestao je u noći s 17. na 18. ožujak 2018. godine nakon što se udaljio iz obiteljske kuće. U potragu za njim je bila uključena Policija Republike Srpske i brojni građani, a roditelji su nudili i novčanu nagradu. Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. ožujka.

Nerazjašnjena Davidova smrt pod sumnjivim okolnostima pokrenula je svakodnevne prosvjede 'Pravda za Davida' na banjalučkom Trgu Krajine prvobitno negirajući rezultate istrage da u smrti nema elemenata kaznenog djela. Nakon pritiska javnosti formiran je Anketni odbor koji treba utvrditi detalje ovog slučaja.

Njegov otac Davor Dragičević i bivši policijski inspektor i bloger Borislav Radovanović Okružnom tužiteljstvu Banja Luka predali su prijavu kaznenog djela 'teško ubojstvo' protiv nepoznatog počinitelja. Smatraju da imaju dokaze da se radi o namještenim okolnostima stradanja, traže osobne Davidove stvari i fotografije s mjesta uviđaja jer smatraju da to rješava zločin.

Velika potpora javnosti poruka je nadležnim da se slučaj konačno riješi po osnovu činjenica i pravde. No, za sada, nije potpuno jasno kako je stradao mladi banjalučki student.

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna