Radončić: U politici nema iskrenosti...Čović nikad nije spomenuo treći entitet

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, u intervjuu za N1 kaže kako mu predsejednik HDZ BiH u međusobnom razgovoru nikada nije spomenuo treći entitet. On je rekao kako "nema koristi od toga da Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike u vlasti"."U politici nema iskrenosti", rekao je čelnik SBB-a Fahrudin Radončić u intervjuu za televiziju N1. Rekao je i kako je čelnike SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodik i Dragana Čovića pitao o secesionističkim namjerama.

"Dodik mi je rekao: Mi nećemo dozvoliti da nas Sarajevo hapsi, da nas vode po zatvoru. Nikakvo odcjepljenje nitko nije spomenuo. Čović nikad nije spomenuo treći entitet, da li me je blefirao, ali nikad u mom prisustvu on nije spomenuo priču da Hrvati žele treći entitet", rekao je Radončić.

Dodao je i kako nema koristi od toga da Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnike u Vlasti.

"Nemamo mi neke koristi da Bošnjaci Hrvatima biraju predstavnika. Vjerujte ništa", rekao je Radončić.

"Voli li mene gospodin Čović, možda sam ga naljutio nekim izjavama... Ja nisam pozvan na Mostarski sajam, moguće je i vidite po javnim istupima adresira jednaku odgovornost na sve bošnjačke stranke. Moramo pokušati da riješimo hrvatsko pitanje, da stabiliziramo situacije i da vratimo i Srbe i Hrvate Sarajevu", kazao je Radončić.(Izvor: Agencije)

Komentari:

No comment.

Bijednici

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna