„Sigurnosno“ ograničenje: Kvesić zabranio facebook i igrice na SKB Mostar

Djelatnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, ali i pacijentima koji su duge bolničke dane kratili na bolničkom internetu, odnosno društvenim mrežama, ukinut je facebook, ali i twitter, myspace, youtube, te računalne igrice, piše Dnevni list.


Ravnatelj Ante Kvesić takvu je odluku nazvao „sigurnosnim ograničenjem na svim računalima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar“, premda je i više nego očito da se u ovom slučaju ne radi o sigurnosnom ograničenju, već ograničavanju pristupa internetu djelatnicima bolnice.

Tako, kada se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokušavate 'nakačiti' na facebook, prikaže se odluka donesena 16. travnja, kada je, kako se navodi održan sastanak u Ravnateljstvu bolnice gdje je donesen zaključak da se „zbog povećanja sigurnosti podataka, te povećanja efikasnosti u KB Mostar, Centar za informatiku ovlašćuje da u okviru tehničkih mogućnosti onemogućava na svim računalima u KB Mostar facebook, twitter, myspace, korištenje online video servisa u nemedicinske svrhe(youtube, vimeo, filmovizija, itd.), korištenje zabavnih sadržaja poput računalnih igara, korištenje programa za dijeljenje podataka, somoinicijativno instaliranje korisničkog softvera, i promjene sistemskih postavki“ i slično. Mailove je moguće pregledati, kao i čitati sadržaje Internet stranica.

Takva odluka nije teško pala samo pacijentima, nego i zaposlenicima, koji su, osobito u večernjim i mirnijim satima imali priliku proviriti i na društvene mreže, a sada isto mogu samo putem mobilnog interneta. Do kada će ovakva odluka biti na snazi u odluci Ravnateljstva se decidno ne navodi.

(Izvor: Dnevni list)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna