Emotivan govor Vahe obilježio 'Pečat': Nakon 21 godinu došao sam na Rondo, Mostar ne treba dijeliti

Zlatko Dalić, Vahid Halilhodžić, Vladimir Petković i Mladen Krstajić proglašeni su osobama godine za 2017. godinu na 17. manifestaciji 'Večernjakov pečat' održanoj u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Riječ je o četvorici nogometnih izbornika iz BiH, a neki od njih vodit će reprezentacije na SP u Rusiji."Da vam kažem jednu istinu večeras, ja sam poslije 21 godinu došao na Rondo. Bit ću vam iskren da kažem da sam imao razgovore s Jozom Pavkovićem, ali nisam se bojao sastanka s vama ljudima, nego tu sam stanovao....", kazao je Vahid Halilhodžić nakon čega su mu potekle suze, prenosi Bljesak.info.

"Ovo je moj grad i ne treba ga dijeliti, sva tri naroda moraju naći dijalog, blagostanje jer samo to ova civilizacija traži. Bilo je ružnih stvari, međutim moramo graditi mostove razumijevanja. Ne dozvolite da ponovimo ono što smo doživjeli prije par godina da se to više nikad u ovoj povijesti ne ponovi. Jako sam ponosan što sam iz ovog grada i ove države i ja tu vidim jednu finu budućnost, a vama političara poručujem, nađite taj kompromis jer je praštanje veličina jednog naroda i čovjeka. Nama je suđeno da živimo zajedno i da se veselimo jer samo to od nas čitav svijet traži", kazao je u emotivnoj zahvali veliki nogometaš, a danas trener, Vahid Halilhodžić.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobila je posebno priznanje Večernjakov pečat kao 'Promicateljica europskih vrijednosti' na manifestaciji u organizaciji Večernjeg lista BiH.

Osobite emocije pobudilo je priznanje u kategoriji “Ponos BiH”, kada je na pozornicu izišla Zilha Šeta, poznatija kao tetka zilha, iz Pučke kuhinje “Stari Grad”, a koja je preuzela priznanje za pokojnog Agana Hodžića, dobročinitelja koji je posthumno ostavio milijun KM pučkim kuhinjama “Stari Grad”, “Merhamet” i “Crveni križ”.

Nakon prvog uručeno je priznanje u podkategoriji “Pothvat” za Dajanu Đurić, visokoobrazovanu dimnjačarku iz reda romske populacije i zaposlenicu u Vladi Distrikta Brčko koja se bori za prava svog naroda. Simpatična Dajana došla je upravo u dimnjačarskoj odori i istaknula kako, unatoč novom poslu, od svoje prve ljubavi - dimnjačarstva ne namjerava odustati te i dalje želi ljudima donositi sreću, izvjestio je Večernji list BiH.

Nakon nje uručeno je priznanje u podkategoriji “Uspjeh”, a “Ponos BiH” su sestre Čuljak čija priča nakon 33 godine dobiva i filmski epilog. Unatoč hendikepu koji im je donio pad u provaliju te boravku 7 dana i 8 noći na -27 Celzijevih stupnjeva u jednoj od najhladnijih zima na ovim prostorima, volju za životom Draženka i Šima nikad nisu izgubile. Upravo je Draženka iz Kanade, u kojoj sestre danas žive, došla primiti nagradu i obratiti se nazočnima.

Za gospodarstvenika godine izabran je prvi čovjek AS grupe Rusmir Hrvić. Moćni gospodarstvenik zapošljava 4500 ljudi, a brendovi poput Klasa i Vispaka svoje proizvode plasiraju u čitavu BiH i inozemstvo. Također, angažirani su na pomoći lokalnoj zajednici, a osobito mladima.

Sportaš godine je bh. tenisač Damir Džumhur koji je uspjesima pokorio Rusiju osvojivši turnire u Sankt-Peterburgu i Moskvi, dok je Večernjakov pečat za sportski uspjeh otišao u ruke legendarnog Bake - Blaža Sliškovića koji je lani osvojio naslov u bh. ligi sa Zrinjskim, a ove godine je to ponovio.

U kategoriji “Kultura” Večernjakov pečat pripao je bosanskohercegovačkom Michelangelu Safetu Zecu, jednom od najvećih živućih stvaratelja, čija djela impresioniraju i papu Franju.

U kategoriji “Međupolitički dijalog” Večernjakov pečat dobila je ministrica financija FBiH Jelka Milićević, dok je priznanje “Lokalni lider” otišlo u ruke načelnika Prnjavora Darka Tomaša. Kada je javna uprava u pitanju, Večernjakov pečat otišao je u ruke prvog čovjeka Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Uspješni, a iz BiH U kategoriji “Naše gore list” priznanje je pripalo Pavi Zubaku, jednom od najuspješnijih hrvatskih gospodarstvenika koji je u vrhu udruge “Prsten”. Večernjakov pečat u kategoriji “Znanost” otišao je u ruke rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa, rođenog Ljubušaka, dok je šefu Klinike za opekline, rekonstruktivnu, plastičnu i kirurgiju šake KMB Bogenhausen u Munchenu uručen Večernjakov pečat za medicinu.

Vrijedi naglasiti da je on izravno iz Njemačke sletio na zrakoplovnu pistu i došao na Pečat.
Za međureligijski dijalog Večernjakov pečat dobio je paroh Marko Gojačić. Uručena su i posebna priznanja, i to Miri Džakuli za doprinos financijskoj stabilnosti BiH te Larsu-Gunnaru Wigemarku, šefu Izaslanstva EU u BiH i posebnom predstavniku EU.

I naposljetku, osobama godine proglašeni su nogometni izbornici koji su Bosnu i Hercegovinu učinili planetarno prepoznatljivom, a ni jedan nije izbornik bh. reprezentacije. Tako je Livnjak Zlatko Dalić preporodio nogometnu naciju Hrvatske i preko doigravanja uvjerljivo je odveo na Svjetsko prvenstvo. Vahid Halilhodžić jedno je od najjačih nogometnih i trenerskih imena s ovih prostora.

On je Japanu donio nastup na Mundijalu u Rusiji. Treći trener je Vladimir Petković koji je skupio rekordan broj bodova u kvalifikacijama te je švicarsku “Legiju stranaca” naštimao kao “švicarski sat” i vodi je na Svjetskom prvenstvu. Četvrto izborničko ime je Mladen Krstajić, nekad sjajni nogometaš, koji kao izbornik gradi put uspjeha s reprezentacijom Srbije.

(Izvor: Bljesak.info/Večernji list BiH)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna