Klauzura HDZ 1990 na Kupresu: Demagogija HDZ-a dovela Hrvate u nikad gori položaj

U petak i subotu, 11. i 12.svibnja na Kupresu je održana Klauzura HDZ-a 1990 na kojoj je sudjelovalo šire rukovodstvo Stranke. Kako su priopćili iz 'Devedesetke', cilj održavanja Klauzure bio je iznjedriti rješenja za teško stanje u Bosni i Hercegovini: masovno iseljavanje Hrvata iz BiH, negativna selekcija pri upošljavanju, teško socio-ekonomsko stanje , neriješena  pitanja braniteljske populacije, te posebno nepovjerenje građana u pravnu državu i vladajuće strukture."Pogrešna politika vladajućih rezultirala je umjesto sedam hrvatskih odgovora sa sedam velikih upita hrvatskoga naroda i nikad težim stanjem od završetka rata na ovim prostorima što je posebno vidljivo kroz odlaske cijelih obitelji u potrazi za egzistencijom. HDZ 1990 jasno osuđuje demagogiju HDZ-a BiH, negativnu politiku koja je dovela Hrvate u BiH u nikad gori položaj. U svom četverogodišnjem mandatu nisu riješili niti jedno ključno pitanje za Hrvate BiH niti dali ni jedan odgovor od njih sedam: novi federalni ustroj BiH ostao je samo mrtvo slovo na papiru, hrvatski narod nije postao jednakopravan, nije potpisan kandidatski status za Europsku uniju, od gospodarskog rasta i razvoja nije se dogodilo ništa, pravna država ne funkcionira, kriminal i korupcija su u porastu, socijalna nepravda je sve veća, a dostojanstvo i prava branitelja Domovinskog rata ne da nisu zaštićena, nego i braniteljima nije dopušteno ni da prosvjeduju. Jedini odgovor koji su ponudili je potpuni gubitak kredibiliteta kod međunarodnih partnera, konstantno postavljanje ultimatuma i izdaju “njihovih” nacionalnih interesa", istaknuto je iz HDZ 1990.

Nadalje se navodi: "HDZ 1990 od svoga osnutka u proteklih 12 godina nikada nije ogriješio o hrvatsko biće Bosne i Hercegovine niti vitalne hrvatske nacionalne interese kao što su jednakopravnost Hrvata na cijelom području BiH uključujući Republiku Srpsku, prometnu povezanost Hrvata unutar BiH, očuvanje digniteta i dostojanstva braniteljske populacije, gospodarski rast i zapošljavanje po sposobnosti, a ne podobnosti, odlučna borba protiv nepotizma korupcije i mita i jačanja pravnih temelja multietničke države Bosni i Hercegovine u kojoj će sva tri naroda, ostali i građani BiH imati ista prava, balansirajući kolektivna i individualna prava. HDZ 1990 će u svojoj predizbornoj i izbornoj kampanji dokazati da je moguć dostojanstven život u Bosni i Hercegovini, da je moguće zaustaviti odljev mozgova i da jedino u mladima leži budućnost ove zemlje".

Predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović tom prilikom je kazao: “HDZ 1990 je uvijek bio uz svoj narod i na izbore ide u koaliciji sa hrvatskim narodom i sa svim političkim strankama iz reda hrvatskog naroda koje nisu činile vlast, ogriješili se o narod u posljednje četiri godine"./Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna