Iz HSP-a reagirali: Najstarija smo pravaška opcija u BiH

Hrvatska stranka prava reagirala je na, kako je istaknuto, na (ne)namjerne i površne konstatacije u pojedinim medijima, gdje se, u kontekstu mogućih predizbornih koalicija s političkom strankom HDZ1990, HSP navodi kao "novoosnovani HSP", a u kontekstu koalicije unutar HNS-a navodi se "stariji HSP BiH". Naglašavaju da su iznošenjem netočnih informacija u javnost, povrijeđeni su interesi i prava Hrvatske stranke prava.



"Hrvatska stranka prava želi onemogućiti svaki vid medijske obmane te inzistira na profesionalizmu, nepristranosti, novinarskoj etici i imperativu točnosti u izvješćivanju javnosti čime se pokazuje medijska odgovornost i poštovanje ne samo prema čitateljima nego i svekolikom društvu kao i stalno osjetljivim političkim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Stoga podsjećamo na nekoliko činjenica:

- HSP je najstarija pravaška opcija u BiH, osnovana 10. travnja 1991. godine u Ljubuškom te stoga nipošto nije „novoosnovani HSP“
- Iz HSP-a su vremenom proizišle sve pravaške opcije u BiH, pa tako i, kako neupućeni novinar navodi, "stariji HSP BiH"

U svezi navedenog podsjećamo da HSP nije sudjelovao u platformaškoj vlasti kao što je to činio HSP BiH koji sada, srozavajući ionako nisko političko dostojanstvo i gradi sramno, podaničko savezništvo sa HDZ-om BiH za jednu ili dvije stolice u parlamentu.

Naš, izvorni HSP ne pristaje na sramnu prodaju pravaške ideje", stoji u reakciji iz HSP-a koju potpisuje predsjednik te stranke Nikola Raguž.
 

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

NEĆU ili NE ĆU?

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna