Dvoje sudionika banjolučkog maratona u komi

Dvoje od četvoro sudionika 4. banjolučkog maratona, koji su jučer primljeni u banjolučku bolnicu, i dalje je u induciranoj komi zbog edema mozga i sve prognoze u vezi s njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene, potvrđeno je danas Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) RS-a.Po riječima dežurne doktorice u Klinici za intenzivnu medicinu za nekirurške grane Danice Momčičević, pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u stanje iducirane kome i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi s njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Trenutačno zdravstveno stanje druga dva pacijenta je stabilno, pa su zbog daljeg liječenja i praćenja premješteni u Kliniku za unutrašnje bolesti UKC-a.

Jučer su, oko 10.50 sati, sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u prijemnu internističku ambulantu UKC-a dovezeni pacijenti inicijala J.Š. (31), M.G. (27) i S.J. (47), a oko 18.30 sati pacijent čiji su inicijali I.T. (35).

Svi su prvobitno hospitalizirani u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane UKC zbog simptoma toplotnog udara.

(Izvor: Fena)

Komentari:

No comment.

Ulizice - najgori ljudi na svijetu

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna