Rusija Siriji dan ranije javila za američki napad

"Rusi su nas ranije upozorili na napad pa su sve vojne baze evakuirane prije nekoliko dana", rekao je Reutersu visoki dužnosnik regionalnog saveza koji podržava vladu u Damasku.
Sirija i njezine saveznice u subotu su "izdržale" napad SAD-a, a ciljana su mjesta evakuirana prije nekoliko dana zahvaljujući upozorenju Rusije, izjavio je visoki dužnosnik regionalnog saveza koji podržava vladu u Damasku, prenosi HINA.

"Izdržali smo napad", izjavio je taj dužnosnik Reutersu. "Rusi su nas ranije upozorili na napad pa su sve vojne baze evakuirane prije nekoliko dana", rekao je. Dodao je da je u napadu korišteno oko 30 raketa, od kojih je trećina srušena te da se procjenjuje materijalna šteta.

Sirijskog predsjednika Bašara al Asada u sedmogodišnjem građanskom ratu podupiru Rusija i Iran te šijitske skupine u regiji koje uživaju potporu Irana uključujući libanonski Hezbolah. Najmanje je šest sirijskih vojnika ozlijeđeno u napadu snaga predvođenih SAD-om, kazao je sirijski vojni izvor za DPA.

Po tom izvoru uništeno je skadište u području Šin zapadno od grada Homsa. Sirijska državna novinska agencija SANA objavila je da su ozlijeđena najmanje tri civila u napadima. Udari na područje Barzeha, sjeveroistočno od Damaska, rezultirali su samo materijalnom štetom. SANA navodi i da napadi nisu postigli cilj zbog sirijske protuzračne obrane koja ih je "uništila ili prisilila na promašaje".

Američki ministar obrane Jim Mattis i američki general Joseph Dunford objavili su u subotu u Washingtonu da su napadi izvršeni na tri postrojenja: istraživački centar za kemijsko oružje u blizini Damaska, skladište kemijskog oružja u blizini Homsa te još jedno skladište kemijskog oružja kao i važno zapovjedno mjesto kod Homsa ističući da se radi o "jednokratnom napadu".(Izvor:HINA)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna