Održan Napretkov svečani uskrsni koncert

Središnji događaj Napretkovih uskrsnih dana tradicionalno je Napretkov svečani uskrsni koncert. A da su to prepoznali poklonici duhovne glazbe i poštovatelji Hrvatskog kulturnog društva, svjedoči i to što je sarajevska Katedrala Srca Isusova u utorak bila puna. Još jedanput je ovaj koncert bio pravi glazbeni blagdan u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.


Ove godine Napredak se odlučio za mlade, ali već afirmirani umjetnike koji su, kako je zahvaljujući im na kraju koncerta kazao predsjednik Napretka prof. dr. Franjo Topić, iz središnje Bosne.

 

 

Uz to, neki od njih bili su ili su trenutačno Napretkovi stipendisti. Sarajevskoj publici su se u punom umjetničkom sjaju predstavili: sopranistice Katarina Kikić i Lorena Grubešić, bariton Siniša Markanović i orguljaš Milan Lucić, a izveli su djela A. Stradellija, G. Caccinija, G. Rossinija, P. Mascagnija i Trada.


Hrvatsko kulturno društvo naročito se ponosi činjenicom da je na koncertu nastupio i Mješoviti pjevački zbor HKD Napredak iz Kreševa, koji je, pod ravnanjem voditeljice Marije Pervan, stekao reputaciju nastupajući u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Kreševljaci su oduševili puno sarajevsku prvostolnicu sjajnom izvedbom pjesama „Radujte se kršćani“ i „Veliko je sad veselje“. Katedrala je u tim trenucima bila jedan veliki zbor.


Napretkovu svečanom uskrsnom koncertu nazočio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić te brojni uglednici iz kulturnog, vjerskog i javnog života naše zemlje.

(Republikainfo.com)

Komentari:

No comment.

Šutnja

Top teme

 

Trach

Promo

Kolumna