Kanada izbrisala i 'mamu' i 'tatu'

U skladu sa politikom spolne korektnosti, Kanada je odlučila da termine "otac" i "majka" u službenim formularima zamijeni sa - "roditelji". Također, Kanada ima namjeru izbaciti iz službene prepiske i upotrebu termina "gospodin" ili "gospođa", osim ako osoba sama ne zatraži da je tako oslovljavaju."Kanadska Vlada je odlučila da unese neutralan rod u sve obrasce", naveli su iz Ministarstva obitelji. Ta odluka je donesena jer, kako je navedeno, dosadašnji formulari "nisu prilagođeni današnjim prilikama".

Čitav slučaj počeo je u siječnju kada je homoseksualni par u Novoj Škotskoj htio da izvadi kartu socijalnog osiguranja za njihovo dijete, ali su trebali da odrede tko je otac, a tko majka, što su oni shvatili kao diskriminaciju. Od sada će se tražiti samo imena roditelja. Kada je riječ o pisanoj prepisci, kanadska Vlada neće više počinjati dopise sa "gospodine" ili "gospođo". Više nema roda, pisma se jednostavno šalju na ime osobe.

U telefonskim razgovorima, službenici državnih institucija morati će početi razgovor pitanjem: "Kako osoba želi da joj se obraća?". Te mjere dio su politike liberalne Vlade premijera Justinea Trudoaua, kojoj je jedan od prioriteta borba za jednakost spolova na državnoj i međunarodnoj razini.
(Izvor: Srna)

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna