Psi lutalice napali ponija, zbog teških ozljeda morat će biti uspavan

Problem pasa lutalica više nije samo prijetnja - to je i izravna opasnost od koje stradavaju životinje, a ljudi strepe i trpe štete. Posljednja žrtva gladnih pasa lutalica je poni za terapijsko jahanje za djecu s poteškoćama u razvoju, Konjičkog kluba Vranac iz Čapljine. Zbog ozljeda konjić će morati biti uspavan.Iz Konjičkog kluba Vranac kažu da su psi lutalice u noći s ponedjeljka na utorak teško ozlijedili nesretnu životinju i da to nije prvi put da trpe štetu jer su i prošle godine, zbog posljedica napada pasa lutalica, uspavane dvije lipicanerke, a jedna je jedva spašena.
Na svojoj Facebook stranici Kluba objavljena je i potresna snimka teško ozlijeđenog i bespomoćnog konja i čopora pasa lutalica koji su ga napali.

 

 

Inače, Konjički klub Vranac iz Čapljine organizira besplatno terapijsko jahanje za djecu s poteškoćama u razvoju i trenutno ima oko 150 polaznika. Kako da se jedan klub izbori s napuštenim psima? U Čapljini djeluje Udruga Šapice koja skuplja i skrbi se o napuštenim psima, no očito je da se sami ne mogu izboriti s ovim problemom te da se moraju poduzeti i druge mjere koje će u konačnici rezultirati uklanjanjem pasa lutalica koji bez straha i u čoporima sve češće u potrazi za hranom prilaze i kućama.

Poni koji je do jutros uveseljavao i pomagao djeci s poteškoćama u razvoju, zbog teških ozlijeda stomaka morati će, nažalost, biti uspavan. Što se još treba dogoditi da mjerodavni i odgovorni za ovaj problem konačno reagiraju?

 

/Republikainfo.com/

Komentari:

No comment.

Glasajte zbog nas

Top teme


 

 

Trach

Promo

Kolumna